Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Brutální loupež na Slovanech - podrobné informace

Ukrajinec natlačil ženu na stěnu výtahové šachty, pak srazil na podlahu a bil pěstmi do obličeje

27. července 2021 14:24 , aktualizace středa 28. července 08:41

Alkohol Cizinci Loupež Napadení Vazba Záchranáři Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     V neděli jsme informovali o brutálním přepadení ženy na Slovanech a dnes můžeme přinést další podrobnosti.


Přepadení

     V noci ze soboty na neděli kolem jedné hodiny vystoupila z tramvaje na Koterovské třídě žena a mířila domů do Táborské ulice. Bohužel netušila, že již v tramvaji si ji vyhlédl cizinec, který ji začal sledovat a nedaleko jejího bydliště ji napadl. "Poté co čtyřiatřicetiletá žena odemkla vchodové dveře do domu, vešla dovnitř a otočila se, aby zamkla, se před dveřmi objevil muž, který chtěl do domu vstoupit za ní. Žena se s mužem začala o dveře přetlačovat, muži se však podařilo dveře přetlačit a vstoupit do domu. Dále měl poškozenou natlačit na stěnu u výtahové šachty, která měla v důsledku ataku upadnout na podlahu. Žena se bránila, přičemž agresora od sebe odstrkovala koleny a rukama. Během potyčky ji měl několikrát udeřit do obličeje, čímž jí způsobil poranění v obličeji.
     Žena se statečně bránila, přičemž i pachatel "vyinkasoval" drobné oděrky na krku a v obličeji. Následně chytil její kabelku, kterou měla zavěšenou na rameni a začali se o ni společně přetahovat. Po chvíli ženě kabelku pachatel strhl z ramene a odešel i s lupem z bytového domu neznámo kam,"
podrobně popsala mluvčí policie.

Velmi krátký útěk

     Po loupeži začal pachatel utíkat směrem k náměstí Generála Píky. Žena samozřejmě volala o pomoc, takže lidé na vše upozornili policii a na místo okamžitě vyjelo několik hlídek. Žena policistům poskytla detailní popis pachatele a mezitím k místu mířil i velitel noční směny OHS. Právě ten u Galerie Slovany zahlédl muže odpovídajícího popisu a samozřejmě ho okamžitě zadržel.
     Ukázalo se, že zajištěný Ukrajinec narozený v roce 1995 je skutečně pachatelem. Některé věci patřící ženě měl ještě stále u sebe a zbylé stačil odhodit cestou. Policisté tedy prošli celou trasu útěku Ukrajince, odhozené předměty skutečně našli a u jednotlivých věcí pak vyčkali do příjezdu kriminalistického technika, který zajistil veškeré dostupné stopy. "Během pátrání postupně nalézali různě odhozené a odcizené věci z kabelky, které se pachateli zřejmě nehodily. U pachatele nalezli mimo jiné i odcizený doklad, který patřil poškozené. Následně provedená dechová zkouška u zadrženého vyšla s pozitivním výsledkem. Naměřená hodnota na detekčním přístroji vyšla přes 1,7 promile alkoholu v dechu," pokračovala mluvčí policie.

     Mezitím se přepadené ženy, která jednak utrpěla zranění od úderů pachatele a také byla ve značném šoku, ujala policistka a byla s ní až do příjezdu záchranářů. Ti pak ženu narozenou v roce 1986 museli se zraněním hlavy transportovat do nemocnice na chirurgické oddělení.

Cela a vazba

     Poté byl pachatel převezen a umístěn do policejní cely. "Po pečlivě provedených úkonech v trestním řízení byl plzeňskými kriminalisty 1. oddělení obecné kriminality šestadvacetiletý cizinec obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
     Policejní komisař podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což soudce akceptoval a v současné chvíli již muž své svědomí zpytuje ve vazební věznici. Za tento skutek mu v případě pravomocného odsouzení může hrozit až desetiletý trest odnětí svobody. Kriminalisté se případem dále zabývají,"
ukončila mluvčí policie.


 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.