Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Nejen zbraň a střelivo, ale i nástražné výbušné systémy

Aktualizace článku: "V Plzni Bukovci musel zasahovat policejní pyrotechnik"

8. prosince 2023 12:18 , aktualizace 12:18

Policie Zbraně

Aktualizace:

     Včera jsme informovali o události, ke které došlo ve středu v Plzni Bukovci a slíbili vám, že přineseme další podrobnosti.

     Vše začalo již v úterý v odpoledních hodinách, když operační důstojník na tísňové lince 158 přijal oznámení od starší ženy, která měla obavu o svého souseda. Ten neměl, dle jejího sdělení, již delší dobu vycházet z bytu.

     "Hned po tomto oznámení vyjeli na dané místo plzeňští policisté a společně s hasiči vstoupili do bytu, ve kterém už bohužel našli muže bez známek života. Na základě prohlídky těla zemřelého bylo vyloučeno, že by na smrti muže měla mít podíl jiná osoba a je tedy pravděpodobné, že pětapadesátiletý muž zemřel z chorobných příčin. Více však objasní až nařízená zdravotní pitva.

     Při šetření této události policisté zjistili, že se v bytě nachází střelná zbraň, větší množství nábojů a dále předměty připomínající nástražné výbušné systémy.

     Z toho důvodu došlo k evakuaci osob z ostatních bytů, zajištění bezpečného perimetru kolem domu a na místo byl přivolán policejní pyrotechnik. Ten předměty, které se jevily jako výbušné, zajistil a zajištěna byla také střelná zbraň a náboje. Všechny věci budou nyní podrobeny znaleckému zkoumání," uvedla nám dnes mluvčí policie s tím, že policisté následně zjistili, že zemřelý muž nebyl držitelem zbrojního průkazu a neměl na sebe evidovány žádné střelné zbraně.


Původní článek:

Nález zbraně a výbušnin zapříčinil evakuaci ubytovny

      V průběhu včerejšího odpoledne a večera zasahovali policisté na ubytovně v Plzni Bukovci v ulici K Papírně a na místo musel být přivolán i policejní pyrotechnik.

      Vše začalo úterním úmrtím staršího muže, který bydlel na ubytovně, respektive v její části, kde je bytový dům. V jeho pozůstalosti totiž byla nalezena zbraň a na místo proto byla přivolána policejní hlídka. Policisté lustrací zjistili, že zbraň není na muže registrována a proto začali pátrat po dalších možných zbraních, které muž nelegálně držel. 

     K jejich překvapení nalezli nejen větší množství střeliva, ale dokonce i výbušniny.

     Policisté tak museli evakuovat obyvatele ubytovny do vzdálenější budovy, uzavřít prostor a přivolat na místo pyrotechnika. Nařízeny byly i prohlídky dalších prostor a několika motorových vozidel, které byly na muže registrované.

     Policisté všechny nalezenou zbraň a výbušniny zajistili, kolik jich ale bylo a o jaké typy přesněji šlo, nám tisková mluvčí policie zatím nemůže sdělit, neboť se stále ještě provádějí odborné expertízy.


 


BYTOVÝ DŮM SLOVANSKÁ

POHODLNÉ BYDLENÍ V CENTRU PLZNĚ – Výborná lokalita ve všech ohledech Projekt výstavby bytového domu na Slovanské v Plzni zúročuje výhody malé vzdálenosti do městského centra a zázemí městské čtvrti Slovany.