Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Ve dvou firmách odhalili téměř dvě stovky nelegálně pracujících cizinců

V Plzeňském kraji proběhly dvě kontroly zaměřené na nelegální zaměstnávání cizinců

17. října 2022 12:26 , aktualizace 12:59

Cizinci

     V minulém měsíci provedli plzeňští celníci v jedné firmě na Domažlicku kontrolu zaměřenou na nelegální zaměstnávání cizinců a zjistili hned několik prohřešků proti zákonu.
     "Zjistili jsme celkem 89 osob, u nichž vzniklo důvodné podezření z porušení zákona o zaměstnanosti tím, že zaměstnavatel umožnil výkon nelegální práce a zároveň nesplnil ohlašovací povinnost ve vztahu k místně příslušnému úřadu práce.
     Podezření z porušení výkonu nelegální práce vzniklo u 22 osob ze zemí mimo Evropskou unii a u 4 z těchto osob byl zároveň zjištěn i neoprávněný pobyt na území České republiky. Tyto osoby byly předány Policii ČR k zahájení správního řízení o vyhoštění z území ČR. Informační povinnost vůči úřadu práce nebyla splněna v tomto případě u 67 osob,"
popsala nám tisková mluvčí Celního úřadu.

     Další kontrola, tentokrát ve firmě na Tachovsku, proběhla začátkem října, a i zde celníci odhalili několik porušení zákona. 
     "V tomto případě byly zjištěny 3 osoby ze zemí mimo Evropskou unii, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušení zákona tím, že neoprávněně pobývali na území České republiky. Informační povinnost vůči úřadu práce nebyla splněna v tomto případě u 97 osob," doplnila mluvčí celníků.

     Oba případy budou předány Oblastnímu inspektorátu práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj k zahájení správního řízení a uložení pokuty.

     Za nelegální zaměstnávání cizinců může úřad uložit pokutu až do výše 10 milionů korun.

Foto CÚ

 



Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.