Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

1. díl: Taktika zaměřená na pouliční násilí i výcvik zásahů na vodě

V Plzni bylo zahájeno rozsáhle cvičení pořádkových a zásahových jednotek české i německé policie

5. října 2021 09:42 , aktualizace středa 6. října 11:46

Cvičení Zásahová jednotka

Partner článku – Alfa Tactical

     Včera byl v Plzni zahájen společný srovnávací výcvik pořádkových a zásahových jednotek Policie ČR a jejich německých kolegů z bavorské i spolkové policie. Toto rozsáhlé cvičení se koná na základě Smlouvy mezi Českou republikou a Spolkovou republiku Německo o policejní spolupráci v rámci Projektu 263, jehož cílem je rozšiřování odborných znalostí a vzájemné spolupráce policistů a bude probíhat do pátku 8. října.


     Obsahem cvičení je několik tematických bloků, které jsou rozděleny do jednotlivých dnů. Včera se uskutečnil první tematický blok, který policisté zahájili v Plzni v kempu na Malém Bolevci. Po seznámení se s programem, se čeští i němečtí policisté přesunuli i s technikou do Zbirohu, kde je čekala taktická příprava zaměřená na pouliční násilí, zákroky proti skupinám osob a proti nebezpečným osobám. Součástí nácviku byly i zákroky s pražskou hipologií, tedy jízdní policií na koních. Dnešní cvičení se přesouvá na Českobudějovicko, kde bude probíhat výcvik na vodě.

     Je možné, že občané v souvislosti s tímto cvičením, které se uskuteční na různých místech Plzeňského kraje, zaznamenají v průběhu celého týdne přesuny většího počtu policejní techniky a českých i německých policistů.  

Foto PČR

 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.