Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Opilý cyklista se neudržel na kole

Seniora museli transportovat do nemocnice a po nehodě nadýchal přes jedno a půl promile

20. června 2022 14:13 , aktualizace 14:15

Alkohol Cyklista Nehody Záchranáři

     V pátek 18. června před sedmou hodinou večer došlo v Hrádku na Rokycansku k dopravní nehodě, při které byl zraněn cyklista.
     "Sedmasedmdesátiletý muž na jízdním kole při jízdě spadl z kola a utrpěl zranění," popsala tisková mluvčí policie. Muž při pádu utrpěl zranění, se kterým si ho do péče museli převzít záchranáři. "Zraněného muže narozeného v roce 1944 jsme s lehkým zraněním transportovali na chirurgické oddělení v Rokycanech," uvedli nám záchranáři.

      Policisté v rámci objasňování nehody podrobili muže dechové zkoušce, zda neřídí kolo pod vlivem alkoholu. "Odborné měření elektronickým přístrojem bylo s pozitivním výsledkem 1,64 promile alkoholu. Policisté událost evidují jako přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích," doplnila mluvčí policie.

Policisté varují:

     Je třeba zopakovat, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo v době, kdy mohl být pod jejich vlivem.
     Cyklista pod vlivem alkoholu jednoznačně vykonává činnost, při níž by mohl ohrozit život či zdraví lidí nebo poškodit majetek. Tím se dopouští přestupku, nebo trestného činu. Za přestupek mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun.
     Závažnější jednání opilého cyklisty může být kvalifikováno jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Foto: Ilustrační

Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.