Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pro vážně zraněného cyklistu musel letět vrtulník LZS

Horská služba, záchranáři ZZS i posádka vrtulníku LZS spolupracovala při záchraně muže

17. června 2023 19:42 , aktualizace 19:48

Cyklista Horská služba Záchranáři


     Horská služba, záchranáři ZZS i Letecká záchranná služba, ti všichni vyráželi dnes odpoledne na Šumavu na místo zvané Pod Statečkem nedaleko obce Hamry, kde byla přes aplikaci Záchranka nahlášena nehoda cyklisty.

     Na místo jako první dorazili pracovníci Horské služby ČR a ti zde nalezli muže narozeného v roce 1958, který při jízdě z kopce po silnici najel na nedávným deštěm z lesa vyplavené nečistoty, nezvládl řízení a s kolem havaroval.

      Muž mohl dopadnout mnohem hůře, díky ochranné přilbě ale naštěstí neutrpěl zranění hlavy. Poranil si však hrudník a měl vážné problémy s dýcháním, takže si ho od pracovníků Horské služby převzali do péče záchranáři a sanitkou ho přepravili k vrtulníku LZS, který mezitím přistál na rozcestí Stateček. 

     "Posádka vrtulníku Kryštof 07 zasahovala u nehody cyklisty, který spadl při sjezdu a utrpěl závažné poranění hrudníku. Muže jsme letecky transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedli nám letečtí záchranáři.

Foto: HS


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.