Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

"Bože, proč?!" Po pilotovi vrtulníku přichází lékař z Kanady

Ačkoli je to naprosto nepochopitelné, další naivka poslala statisíce neznámému princi z internetu

8. března 2021 15:22 , aktualizace úterý 9. března 08:50

Podvodníci

     O podvodech na internetu informujeme v poslední době již pravidelně a velmi často se jedná o případy, kdy hlavní roli hraje láska přes internet. Skutečným hitem minulého týdne byl případ ženy ze Stříbra, která údajnému pilotovi vrtulníku, kterého v životě neviděla, zaslala sedmdesát tisíc korun. O tom jsme informovali v článku:

Jsem pilot a miluji vás! Půjčíte mi na palivo?

Jsem pilot a miluji vás! Půjčíte mi na palivo?

04. 03. 2021, 14:41, aktualizace 04. 03. 2021, 14:56

Další podvodník "oškubal kavku", legendu měl v tomto případě vskutku originální

     Policie se nyní zabývá dalším obdobným případem, kde hlavní roli hraje naivní žena tentokrát z Rokycanska a krásný i samozřejmě velmi bohatý lékař z Kanady.

     Policisté uvedli, že dvaačtyřicetiletá žena se s mužem seznámila na internetové seznamce v polovině prosince a brzy pro údajného lékaře z Kanady doslova ztratila hlavu. 
     Její vysněný princ jí nejen sliboval vážný vztah, ale na důkaz své lásky jí dokonce zaslal drahý dárek, konkrétně balíček se šperky a výpočetní technikou. Místo pošťáka se ale zamilované ženě ozvala údajná kurýrní služba z Turecka a vysvětlila jí, že balíček od nápadníka byl zadržen a je třeba za něj zaplatit chybějící poplatek. Dívka neváhala, v očekávání hodnotného daru z lásky vysokou částku na neznámý účet zaslala a dále čekala. 
     Kurýrní služba z Turecka ale ženu kontaktovala znovu, že balíček je sice již připraven k doručení, ale vzhledem k jeho vysoké hodnotě je třeba ještě zaplatit pojištění zásilky. Žena, která se podle všeho již viděla v nápadníkově náruči a ověnčena drahými šperky, znovu zaslala požadovanou částku.

     Jak již jistě tušíte, žena se nejen nedočkala balíčku, ale zmizel i nápadník, který s ní samozřejmě přestal komunikovat. Zklamaná žena se proto obrátila na policii. "Žena zaslala pachateli částku celkem ve výši přes dvě stě tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po pachateli pátrají," uvedla tisková mluvčí policie.

     Je až nepochopitelné, že v dnešní době ještě někdo na tyto průhledné podvody naletí. O tomto a mnoha dalších způsobech, jak na internetu můžete přijít o peníze jsme informovali v článku:

Varování policie: Ve virtuálním světě číhají mnohá nebezpečí

Varování policie: Ve virtuálním světě číhají mnohá nebezpečí

10. 02. 2021, 13:27, aktualizace 04. 04. 2024, 15:30

Finty, které Vás mají okrást: Zkopírovaný účet, rychlé zbohatnutí, máte problémy v bance, byl napaden váš počítač či americký důstojník

Foto ilustrační


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.