Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

"Moc děkujeme!" napsalo nám několik nadšených rodičů

Poděkování jsme velmi rádi předali a hasičů se zeptali, co vlastně pro děti připravili

26. června 2023 20:02 , aktualizace 20:19

Hasiči Záchranáři


     Do redakce nám přišlo poděkování několika nadšených rodičů dětí ze základní školy v Kralovicích pro místní dobrovolné hasiče za zorganizování "Dne s IZS" i všem dalším záchranným složkám a Armádě ČR za ukázky, které si pro děti společně připravily.
     "Chtěli bychom veřejně poděkovat hasičům za organizaci celé akce a zástupcům Policie ČR, Armády ČR i Zdravotnické záchranné služby za skvělý a poučný program, který pro děti na několika stanovištích připravili. Děti se z celé akce vrátily naprosto nadšené. Jediné, v čem teď naši kluci váhají, jestli se stanou hasiči nebo policisty," napsal nám jeden z rodičů.

Poděkování jsme velmi rádi předali a hasičů se zeptali, co vlastně pro děti připravili

     V pátek 16. června jednotka kralovických dobrovolných hasičů ve spolupráci s Policií ČR a Krajským vojenským velitelstvím Armády ČR v Plzni uspořádala pro děti přednášku přímo ve škole, kde byly děti seznámeny s činností jednotlivých bezpečnostních složek a se základy první pomoci a neodkladné resuscitace.
     Tisková mluvčí policie zde žákům mimo jiné vysvětlila jejich práva, ale i povinnosti a nastínila jim, jaké problémy nejčastěji policisté řeší u mladistvých. Zástupci Armády ČR pak žákům vysvětlili možnost studia na vojenských školách a práci vojáků z povolání.

     Protože akce měla velký úspěch, proběhlo ve středu 21. června v hasičské zbrojnici pokračování s prezentací techniky a vybavení hasičů, policistů i záchranářů.
     Žáci si mohli prohlédnou zásahová vozidla, vyzkoušet vybavení jednotlivých složek IZS pod dohledem záchranářů například zkusit neodkladnou resuscitaci, nebo pod dohledem hasičů i hašení skutečného ohně pomocí hasicích přístrojů. V hasičské zbrojnici pak byla pro děti připravena i krátká přednáška o historii kralovických hasičů. 


 




D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.