Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střety vozů, převrácená auta i havárie odtahovky

První sníh a namrzlé silnice zapříčinily značné množství dopravních nehod

27. listopadu 2023 13:51 , aktualizace úterý 28. listopadu 14:45

Doprava Hasiči Nehody Počasí Policie Záchranáři

Partner článku – Express servis


     Příchod prvního sněhu společně s námrazou o víkendu přispěl k značnému množství dopravních nehod. Zde je jen několik z těch, ke kterým v sobotu došlo:

Střet vozů u Losiné

     Před jednou hodinou odpoledne došlo v Losiné nedaleko kruhového objezdu ke střetu dvou osobních vozů, z nichž jeden skončil v příkopu a druhý v prostoru autobusové zastávky na boku. 

     Z místa bylo hlášeno zranění osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. "Záchranáři z místa nehody odtransportovali čtyři osoby. Muže narozeného v roce 1963 s lehčími zraněními do Fakultní nemocnice Bory, dvě ženy narozené v letech 1995 a 1972 obě s lehčími zraněními na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín a jednapadesátiletého muže, který utrpěl také lehčí zranění, do téže nemocnice," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

    Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Na silnici I. třídy č. 20 za kruhovým objezdem ve směru na Losinou jel řidič narozený v roce 1963 s automobilem tovární značky Suzuki ve směru od Plzně a přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autem tovární značky Volkswagen řidiče narozeného v roce 1972. Ve vozidle Volkswagen byly ještě dvě spolujezdkyně."
     Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu dechovými zkouškami. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 450 tisíc korun.

Havárie odtahové služby

     Kolem šesté hodiny večer došlo u Těškova na Rokycansku k dopravní nehodě vozu odtahové služby se dvěma naloženými vozidly.

     Při dopravní nehodě, kdy vozidlo vyjelo ze silnice a uvázlo v příkopu, naštěstí nedošlo ke zranění osob, k vyproštění soupravy ale musela vyrazit specializované firma.

Převrácené auto na Vysoké

     Před půl devátou večer došlo k dopravní nehodě na Vysoké u Dobřan, kde se osobní vůz převrátil mimo silnici na střechu.

     I sem samozřejmě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a zraněného řidiče vyprostili přes kufr vozidla.
     Muž byl poté záchranáři transportován do nemocnice. "Muž byl transportován na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," sdělila nám tisková mluvčí záchranářů.

     "Pětapadesátiletý řidič jel s osobním automobilem Renault po silnici I. třídy č. 27 ve směru od obce Přeštice směrem k obci Plzeň. Asi 100 metrů za nadjezdem nad silnicí III. třídy č. 18033 nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a svým schopnostem, kdy na mokru a náledí nezvládl řízení a najel na pravou krajnici, kde narazil přední části vozidla do směrového sloupku a poté havaroval v pravém silničním příkopu, kde vozidlo zůstalo na střeše," uvedla k této nehodě mluvčí policie s tím, že dechová zkouška u řidiče byla negativní. 

Střet vozů u Staňkova     

      Ve čtvrt na deset večer došlo ke střetu dvou automobilů na silnici mezi Staňkovem a Ohučovem.

      Záchranáři v tomto případě z místa transportovali čtyři zraněné osoby. "Muži narození v letech 1988,1981 a žena narozená v roce 1988 byli s lehčími zraněními směřování do nemocnice ve Stodu. Čtvrtý muž, narozený v roce 2006, byl také s lehčími zraněními transportován na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," upřesnila mluvčí záchranářů.

      "Na silnici I/26 v prostoru křižovatky mezi Ohučovem a Staňkovem řidička narozená v roce 1988, která s vozem Volkswagen Golf jela od Ohučova na Staňkov a střetla se s protijedoucím vozidlem Hyundai řidiče narozeného v roce 1981 jedoucí od Vránova na Ohučov, kterému nedala přednost při odbočování vlevo," doplnila mluvčí policie s tím, že policisté u řidičky i řidiče vyloučili požití alkoholu dechovými zkouškami a nehodou se dále zabývají.

Foto KP, HZS a PČR

Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.