Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

U vážné dopravní nehody přistával vrtulník LZS

Řidič zřejmě vlivem mikrospánku vyletěl s vozem mimo silnici

11. dubna 2023 09:52 , aktualizace 10:23


     V sobotu krátce před polednem došlo mezi Toužimí a Kosmovou k dopravní nehodě, při které osobní vůz značky Ford vyletěl z vozovky, narazil do stromu, převrátil se a nakonec zůstal ležet na střeše v lesním porostu.
     Na místo okamžitě po nahlášení nehody vyjížděli nejen hasiči, záchranáři a policisté, ale z letiště v Líních také vzlétl vrtulník LZS.

     "Na místě nehody se nacházely dvě zraněné osoby, které v době našeho příjezdu již byly mimo vozidlo. Záchranáři si vyžádali pro transport jednoho ze zraněných vrtulník Letecké záchranné služby, a proto jsme zajistili místo pro jeho přistání a pomohli s transportem pacienta do vrtulníku. Dále jsme provedli protipožární opatření, zabezpečili unikající provozní kapaliny z havarovaného vozidla a pomohli odtahové službě s vyproštěním a naložením vozidla," uvedli k nehodě hasiči.

     Záchranáři si mezitím převzali dva zraněné muže. Řidiče se středně těžkým zraněním transportovali letecky do Fakultní nemocnice, spolujezdec mohl po ošetření zůstat na místě.

     "Dvaačtyřicetiletý řidič vozu značky Ford zřejmě vlivem mikrospánku vjel do protisměru, vyjel ze silnice, narazil do svahu, poté do stromu a nakonec se s vozem, ve kterém se nacházel i šestačtyřicetiletý spolujezdec, převrátil na střechu," popsal průběh nehody mluvčí policie s tím, že test na přítomnost alkoholu měl řidič negativní.


Foto: HZS

 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.