Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidička doslova smetla ženu na elektrokoloběžce

Sražená žena dopadla na silnici asi osm metrů od místa střetu

20. července 2022 14:47 , aktualizace 16:17

Hasiči Nehody Záchranáři

     Dnes odpoledne došlo na třídě 1. máje v Dobřanech k velice vážné dopravní nehodě. Podle prvních informací přímo z místa srazilo osobní auto ženu jedoucí na elektrokoloběžce po přechodu a žena má být v bezvědomí. Na místo proto okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

     Na místě byli první dobřanští hasiči společně s policisty a zahájili neodkladnou předlékařskou první pomoc, ve které pokračovali až do příjezdu záchranářů, kterým velmi vážně zraněnou ženu předali. Záchranáři poté pacientku transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín.

     Dle informací přímo z místa jela asi pětačtyřicetiletá žena na elektrokoloběžce směrem od Lipové ulice k náměstí a zastavila před přechodem pro chodce. Řidič vozu v odbočovacím pruhu ji pustil, žena se tedy na elektrokoloběžce rozjela po přechodu, ale zde ji doslova smetla Alfa Romeo jedoucí v průběžném pruhu. Toto vozidlo řídila asi třicetiletá žena.
     Náraz rychle jedoucího vozu byl značný a žena dopadla na silnici asi osm metrů od místa střetu.

     Policisté nehodu na místě šetří a zatím můžeme uvést pouze to, že u řidičky policisté vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou.

Aktualizace:

     "V souvislosti s touto vážnou nehodou bychom chtěli vyjádřit poděkování svědkům nehody, kteří vážně zraněné osobě poskytovali předlékařskou první pomoc až do našeho příjezdu," požádali o zveřejnění poděkování dobřanští hasiči.

     Záchranáři potvrdili u ženy narozené v roce 1976 vážná zranění a doplnili, že bohužel neměla ochrannou přilbu.

     Mluvčí policie nám uvedla, že z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidička vozu Alfa Romeo narozená v roce 1991 jela ve směru od Plzně na Chotěšov a přitom došlo ke střetu se ženou narozenou v roce 1976, která jela na eletrokoloběžce po přechodu pro chodce.
     Mluvčí policie také potvrdila naši informaci z místa, že ženě na koloběžce řidič vozu v odbočovacím pruhu dal přednost, ale řidička alfy již ne a srazila ji. Mluvčí ještě doplnila, že u řidičky auta policisté vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou, zatímco u ženy, která jela na koloběžce bylo provedení zkoušky z důvodu jejích zranění vyloučeno a byl nařízen odběr krve.


Ke sražení člověka na koloběžce, v tomto případě dítěte, došlo naposledy včera:

Střet osobního auta s dítětem na koloběžce

     Včera odpoledne kolem druhé hodiny došlo v Zámecké ulici v Tachově ke střetu osobního vozu s dítětem. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky a také z letiště v Líních vzlétl vrtulník LZS.

     Dle prvotních informací policie k nehodě došlo tak, že žena narozená v roce 1996 jela s osobním vozem značky Škoda Rapid ve směru k sádkám a na přechodu pro chodce srazila chlapce narozeného v roce 2009 jedoucího na koloběžce.

     Chlapec byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Plzeň do traumacentra, dle všeho je mimo ohrožení života a měl by mít frakturu dolní končetiny.

     Policisté nehodu na místě šetří a zatím můžeme uvést pouze to, že dítě jelo z levé strany a naštěstí mělo na hlavě přilbu. Požití alkoholu policisté u řidičky vyloučili dechovou zkouškou.

Foto: Fb Silnice západu Čech a LZS

 


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.