Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Polák, který sešrotoval dva policejní vozy, skončil na psychiatrii

Přinášíme podrobnosti k nejsledovanějšímu případu posledních dní

9. listopadu 2022 14:03 , aktualizace 14:24

Cizinci Zadržení pachatele

     Jedním z nejsledovanějších případů posledních dní bylo bezesporu najetí polského zloděje dodávky do služebního vozu, kterým se mu policisté pokusili přehradit cestu. 
     Policie dnes uvolnila další informace k tomuto případu a vyšlo najevo, že Polák poškodil dokonce dva policejní vozy.

     "Pachatel se včerejšího dne kolem půl druhé ráno zmocnil nezajištěného vozidla značky Renault Master, které stálo zaparkované v prostoru jedné čerpací stanice na Rokycanské třídě. Poškozený řidič dodávky ihned kontaktoval policii na tísňové lince 158. Pachatel mezitím ujížděl s automobilem plným baget ven z města směrem na dálnici D5," popsala tisková mluvčí policie s tím, že odcizené vozidlo začalo pronásledovat hned několik policejních hlídek.
      "Řidič na výzvy k zastavení nereagoval, naopak přidal na rychlosti a místy projížděl rychlostí až 130 km/h. Na dálnici poté úmyslně najížděl na služební vozidlo policistů z dálničního oddělení, následkem čehož policisté vyjeli mimo komunikaci a narazili do svodidel," pokračovala mluvčí policie.

     Zlodějova zběsilá jízda pak skončila na silnici číslo 27 u sjezdu na dálnici ve směru jízdy na Klatovy, kde ho policisté zastavili v protisměru. "Cizinec přitom doslova zdemoloval služební policejní vůz, který hlídka použila jako donucovací prostředek zahrazení cesty vozidlem. Policisté byli v tu chvíli naštěstí mimo automobil a nikomu se nic nestalo," uvedla mluvčí policie.
     Muže následně policisté omezili na osobní svobodě. "Policejní komisařka zahájila trestní stíhání jednatřicetiletého cizince, kterého obvinila ze spáchání trestných činů Neoprávněné užívání cizí věci, Poškození cizí věci a trestného činu Násilí proti úřední osobě. V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až šest let odnětí svobody," doplnila mluvčí policie.

     Podle našich informací mužův psychický stav vyloučil jeho umístění do policejní cely a v současné chvíli je muž hospitalizován na uzavřeném oddělení psychiatrice.

Původní článek:

     V úterý před třetí hodinou ráno došlo na Rokycanské třídě v Plzni ke krádeži skříňové dodávky Renault firmy rozvážející bagety. Na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek včetně hlídky dálničního oddělení, které začaly ujíždějící vozidlo pronásledovat, řidič ale na opakované výzvy k zastavení nereagoval.

     Pachatel ujížděl k dálnici D5 po které pokračoval nejprve směrem na Rokycany a poté se otočil na Rozvadov. Ve snaze policisty setřást pak sjel na přivaděč na Klatovy, na kterém se u Vysoké otočil a vysokou rychlostí ujížděl protisměrem zpět na Plzeň.

     Nedaleko Litic proto policisté použili jedno ze služebních vozidel jako zátaras, ujíždějící zloděj se ale nehodlal vzdát a do vozu policie v plné rychlosti narazil. Následně byl policisty na místě zadržen. "Policistům se podařilo za použití donucovacího prostředku zahrazení cesty vozidlem, řidiče narozeného v roce 1991 zastavit a omezit na osobní svobodě. Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek. Ve věci nyní probíhají procesní úkony," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že další informace k tomuto případu poskytne později.    

      Zloděj do policejního vozu najel, ačkoli nemohl tušit, zda v něm v tu chvíli policisté jsou nebo nejsou. Byl tedy zcela zjevně rozhodnut zasahující policisty ohrozit a vzhledem k tomu, jak služební vůz dopadl, riskovat i jejich život. Policisté naštěstí ve voze v době nárazu nebyli a nikdo z nich tak nebyl zraněn, zranění ale utrpěl ujíždějící zloděj, podle našich informací Polák, který byl po zadržení s policejní eskortou záchranáři transportován do nemocnice. 

      Úsek klatovského přivaděče, kde k zastavení vozidla došlo byl do ranních hodin uzavřen.

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.