Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Dvacetiletý recidivista odcizil seniorům peníze na obědy

Nejdřív chtěl krást jídlo, odešel ale s penězi

14. března 2017 09:33 , aktualizace 09:46

Krádež

      V pátek 10. března oznámil na obvodní oddělení Stod 71letý muž z Hradce, že ráno kolem sedmé hodiny připravil do výklenku oplocení jídlonosič a finanční hotovost pro zaplacení týdenních obědů a tyto peníze mu někdo odcizil.
     Policisté během dopoledne zjistili, že tento případ nebyl jediný, ale zaevidovali další tři obdobné krádeže peněz v obci Hradec. Stodští policisté ve spolupráci s kriminalisty územního odboru Plzeň-venkov ihned zahájili šetření k možnému pachateli, který mohl čtyřem seniorům (ve věku 67, 71, 71 a 80 let) ukrást z volně přístupných připravených jídlonosičů téměř 1.400 korun, určených na zaplacení obědů.

     Jasno bylo během několika hodin, neboť se kriminalistům po provedení potřebných úkonů a při výslechu přiznal k činu 20letý recidivista.
     Ten uvedl, že nepracuje a je tedy ve finanční tísni. Proto se rozhodl, že odcizí nějaký jídlonosič a nají se. Když pak zjistil, že důchodci u připravených nádob nechávají i peníze na obědy, postupně obešel další místa, na kterých zcizil finanční hotovost.

     Policisté muže podezírají z přečinu krádeže, protože byl již za obdobnou trestnou činnost v minulosti pravomocně odsouzen Okresním soudem Plzeň-jih. V případě uznání viny, může být muž potrestán odnětím svobody v trvání až tři léta.

Zdroj PČR
Foto ilustrační - zdroj internet