Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Extrémně nebezpečný Rumun byl odsouzen na sedm let

Projížděl Evropou, všude páchal závažnou trestnou činnost a v Plzni pobodal barmanku

10. března 2020 14:00 , aktualizace 14:02

Cizinci Loupež Napadení Vazba Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

Aktualizace:

     46letý Rumun Dascaleanu Florin Gheorghita, který 25. června 2017 přepadl a pobodal barmanku v Plzni, byl Okresním soudem Plzeň-město uznán vinným, soudce ho poslal na sedm let do věznice s ostrahou a uložil mu trest vyhoštění z území České republiky na neurčito.

Původní článek


     25. června 2017 jsme informovali o loupeži v nonstop baru Čechovka v Plzni na Borech. Kolem třetí hodiny ráno do baru vtrhli dva muži, oba maskovaní zdravotnickými obličejovými rouškami a vyzbrojení pistolí a nožem. Od začátku loupeže si oba útočníci počínali velmi brutálně. Muže sedícího u baru srazili ranou k zemi a vedle sedící ženě přitiskli hlavu k barové desce a jeden z útočníků jí do týla mířil pistolí.
     Druhý z lupičů přeskočil bar a s nožem v ruce po vyděšené barmance požadoval vydání tržby. Žena za barem byla statečná a peníze odmítla vydat, lupič se ale bohužel nijak nerozpakoval, začal ženu bít, pak ji srazil na zem a začal do ní bodat. Nebohá žena skončila v tratolišti krve asi se třemi bodnořeznými ranami ve spodní části zad.
     Následně již pachateli za barem nic nebránilo zmocnit se tržby. Ještě před útěkem z místa se pachatelé, dle výpovědí napadených možná Rumuni, pokusili odcizit telefon, který měla žena sedící před barem před sebou. Žena se však zachovala velmi pohotově a telefon zahodila za bar. Sice velmi riskovala a za svou statečnost okamžitě schytala ránu pěstí tak silnou, že ji z židličky srazila na zem, ale díky své pohotovosti mohla ihned po útěku mužů zraněné barmance přivolat pomoc.

     Policisté na místě zajistili maximální počet stop, kdy Kriminalistickým ústavem byla zjištěna shoda DNA profilu s profilem DNA z Rakouska. Díky spolupráci s rakouskými a německými kolegy se násilníka s nožem podařilo ztotožnit jako rumunského občana Dascaleanu Florin Gheorghita, po kterém bylo okamžitě vyhlášeno pátrání.

     Gheorghita se nyní, po více než dvou letech, podařilo vypátrat a zadržet v Německu, naši policisté si pak pro něj doletěli vrtulníkem.
     Při podání vysvětlení se policistům "svěřil“, že má za sebou bohatou trestní minulost. Procestoval totiž několik evropských zemí, kdy si pokaždé užíval pár měsíců na svobodě, než následně skončil ve vězení.
     "Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. Za zvlášť závažný zločin loupeže mu hrozí až desetiletý trest," uvedla tisková mluvčí policie.


 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.