Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Policista s kamarádem plánoval přepadení zámožné ženy

Pro oba muže si došla plzeňská zásahová jednotka a nyní jim hrozí až patnáct let za mřížemi

8. prosince 2023 14:09 , aktualizace sobota 9. prosince 21:37

Policie Vazba Zadržení pachatele Zásahová jednotka

Partner článku – Toyota Dolák


     Na opravdu velký problém si zadělal policista z Karlovarska, který se podílel na přípravě jednoho z nejzávažnějších zločinů, tedy loupeže. Generální inspekce bezpečnostních sborů nyní uzavřela případ zločinu, který se podařilo rozkrýt ještě dříve, než k němu došlo.

     Vše začalo, když za policistou přišel jeho známý s informací o rodinném domě, ve kterém se měla nacházet vysoká finanční hotovost.
     "Společně pak měli oba muži plánovat, jak do tohoto domu vniknou a majitelku domu přepadnou, až odjede její manžel. Muži nejprve společně provedli obhlídku budoucího místa spáchání loupežného přepadení, během které si navzájem určili přístupovou trasu, taktiku a způsob provedení samotného přepadení," popsala tisková mluvčí GIBS, tedy Generální inspekce bezpečnostních sborů.

     Jak jsme již na začátku uvedli, k samotné loupeži nakonec nedošlo, protože právě příslušníci Generální inspekce bezpečnostních sborů se o plánované akci dozvěděli a ve spolupráci s plzeňskou zásahovou jednotkou oba muže zadrželi dřív, než mohli loupež uskutečnit.

     "Proti oběma mužům bylo v říjnu zahájeno trestní stíhání ze zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného ve stádiu přípravy ve formě spolupachatelství. Muži jsou stíháni vazebně a v případě prokázání viny jim hrozí až patnáctiletý trest odnětí svobody," doplnila ještě mluvčí GIBS.

     Podle našich informací obviněný policista pracoval více než deset let na odboru cizinecké policie.

Foto ilustrační z jiné realizace GIBSu


Toyota Dolák

V současné době je společnost TOYOTA Dolák jediným autorizovaným partnerem značky TOYOTA v jihočeském a plzeňském kraji a také od Příbrami až po Prahu. Naším cílem je mít spokojené zákazníky, kteří k nám cítí důvěru a vědí, za jaké služby u nás platí. Jsme rádi, že se nám tento cíl daří naplňovat.