Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Pachatel ujížděl policii a ve voze vezl malé děti z dětského domova

Muž neváhal ohrozit život nejen svůj, ale i ženy a dvou malých dětí

29. srpna 2021 16:27 , aktualizace pondělí 30. srpna 13:07

Městská policie Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V pátek kolem čtvrté hodiny odpoledne se Horní Břízou značnou rychlostí prohnalo vozidlo značky Škoda Fabia. Strážníci městské policie, kteří vozidlu v obci naměřili rychlost 75 kilometrů za hodinu, se samozřejmě za vozidlem rozjeli a opakovaně řidiči dávali signál k zastavení. Muž za volantem ale místo toho, aby zastavil, přidal na rychlosti a začal ujíždět.


     Řidič pronásledovaného vozu při ujíždění opakovaně ohrozil protijedoucí řidiče a nakonec chtěl odbočit k rybníku, ale dostal smyk a skoro havaroval v příkopu, poté vyskočil z auta a začal utíkat pryč. Následně ale pochopil, že nemá šanci utéct, takže se otočil, vracel se zpět a předstíral, že je jen náhodný chodec.
     Muž narozený v roce 1997 se strážníky odmítal spolupracovat, takže k jeho zadržení musely být použity donucovací prostředky. Poté ale strážníci uviděli, že v autě, kterým muž ujížděl, sedí žena a dvě malé děti, jednomu byly dva a druhému šest let. Muž tak při své zběsilé jízdě neváhal riskovat jejich zdraví či život.
     Strážníci si na místo zavolali kolegy z policie, kteří případ převzali a zjistili, že muž nikdy nedržel řidičský průkaz a za obdobné jízdě byl již několikrát zadržen.

     Podle místních obyvatel jsou dvě děti, které s mužem snahu o ujetí hlídce nechtěně absolvovaly, sice jejich, ale momentálně jsou umístěny v dětském domově a muž se ženou si je pouze vyzvedávají na vycházky, respektive projížďky, jako v tomto případě.


 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.