Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Řidič kamionu na dálnici vyrazil s téměř třemi promile

Těžce opilý řidič kamionu na dálnici D5 ohrožoval všechny ostatní řidiče

12. října 2022 18:07 , aktualizace 19:10

Alkohol Cizinci Dálnice Zadržení pachatele

     Na velmi podezřelou jízdu jiného řidiče kamionu upozornil před dvěma dny policisty řidič kamionu jedoucí po dálnici D5 ve směru od Plzně na Prahu.
     Řidič srbského kamionu totiž kličkoval ze strany na stranu a měl problém se udržet ve svém pruhu. Oznamovatel policisty informoval o nebezpečné jízdě i lokaci až do doby, kdy ho hlídka po vjezdu na čerpací stanici zastavila.


     "Policisté u řidiče nákladní soupravy, který jel ve směru na Prahu, provedli kontrolu spojenou s orientační dechovou zkouškou. Její výsledek byl i pro samotné policisty značně překvapující a nepochopitelný.
     Šestačtyřicetiletý Srb řídil nákladní vůz s návěsem naloženým 17 paletami cihel s téměř třemi promile alkoholu,"
popsala nám tisková mluvčí policie s tím, že tak vysoká hladina alkoholu se samozřejmě odrazila na jeho schopnostech při řízení, kdy nebyl schopen udržet soupravu v jízdním pruhu a stále přejížděl od odstavného pruhu až do levého jízdního pruhu dálnice.

      Jak následně policisté zadokumentovali, svou nebezpečnou jízdou, kdy v tomto stavu stačil po dálnici ujet čtrnáct kilometrů, tedy mezi 37. a 51. kilometrem D5 směrem na Prahu, ohrozil více jak dvě desítky vozidel, včetně jejich osádek.

      "Opilého řidiče kamionu policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Poté, co byl schopen podrobit se procesním úkonům a výslechu k celé věci, mu policisté služby kriminální policie a vyšetřování v Berouně sdělili obvinění z trestného činu Obecného ohrožení podle § 272 odst. 1 trestního zákoníku s trestní sazbou tři až osm let odnětí svobody. Soud v jeho případě akceptoval vazbu, a to z důvodu, aby se trestnímu stíhání nevyhýbal," doplnila tisková mluvčí policie.

     Jak sám obviněný řidič uvedl, večer na odstavném parkovišti vypil půllitrovou láhev vodky a z další láhve ještě asi třetinu. Ráno ale podle svých slov nepociťoval známky opilosti, a proto pokračoval v jízdě do místa určení. Se sedmnácti paletami cihel, které naložil v Belgii, mířil do Kosovské Mitrovice.

     Zřejmě jen díky reakci řidiče, který cizincovu nebezpečnou jízdu oznámil, a okamžitému řešení situace policisty z dálničního oddělení Rudná, nedošlo k žádným závažným kolizím.


O jiném výtečníkovi za volantem náklaďáku jsme psali naposledy včera:

Těžce opilý řidič s Tatrou zdemoloval auto mladé řidičky

     V pátek 7. října odpoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě v Kolovči na Domažlicku, při které nákladní automobil Tatra zezadu narazil do osobního vozu Volkswagen Passat. 
     "Jednatřicetiletý řidič nákladního automobilu Tatra jel po ulici náměstí Svobody ve směru jízdy do ulice Domažlická, kdy však nedodržel bezpečnostní vzdálenost a narazil do osobního vozidla Volkswagen Passat jedoucího před ním, jehož řidička zastavila z důvodu vyvolaných silničním provozem," popsala tisková mluvčí policie.

    Při nehodě naštěstí nedošlo ke zranění  osob, policisté ale zjistili, že ukrajinský řidič nákladního vozu nemá za volantem vůbec co dělat. "U obou řidičů byla provedená dechová zkouška, která u řidiče nákladního vozidla byla pozitivní s výsledkem téměř 2,90 promile. Dotyčný muž s naměřenou hodnotou souhlasil a přiznal požití alkoholických nápojů před jízdou. Policejní hlídkou byl poté převezen do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. U sedmadvacetileté řidičky osobního vozidla byla dechová zkouška negativní," uvedla mluvčí policie.

     "Ten Ukrajinec byl opilý tak, že z náklaďáku sotva vylezl a ani nemohl mluvit," popsal nám situaci na místě svědek nehody.

      "Dalším šetřením bylo zjištěno, že nákladní vozidlo bylo k jízdě užito i přesto, že nesplňuje stanovené technické podmínky, kdy z něj unikal olej, na přední nápravě nebyly shodné pneumatiky, na zadních nápravách byly pneumatiky popraskané, místy měly odtržený plášť a již přes rok nemá automobil platnou technickou prohlídku," doplnila ještě informace mluvčí policie. 

     Domažličtí dopravní policisté vedou ve věci zkrácené přípravné řízení a včera ukrajinskému řidiči sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Případem se policisté nadále zabývají.

Foto PČR

 



T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.