Foto Video

Přiopilí Němci si opět spletli kašnu s vířivkou

Plzeň je pro německé turisty zřejmě městem dobrého piva, jacuzzi na náměstí a bohužel pro nás i velmi malých pokut

Autor: Petr Novák úterý 2. července 18:59 , aktualizace středa 3. července 09:41

Alkohol Cizinci Městská policie


     Tradice vlézt nám do kašen je překvapivě nejvíce rozšířena u německých turistů, v minulých letech jsme o jejich koupání v kašnách na náměstí Republiky psali celkem sedmkrát, čímž o dva případy překonali Ukrajince a vysoce vedou nad Čechy, o kterých jsme psali zatím pouze dvakrát.

A ani letos tomu bohužel není jinak

     Strážníci městské policie museli turisty z Německa, tentokrát tři najednou, řešit i v pátek po osmé večer, kdy si opět spletli kašnu s vířivkou. A i tentokrát vše vyřešili na místě v příkazním řízení, tedy pokutou.


O rok dříve: 

Přiopilí Němci si kašnu spletli s vířivkou

    Na začátku července 2023 v noci ze soboty na neděli před půlnocí si strážník obsluhující městský kamerový systém na náměstí Republiky v Plzni všiml dvojice mužů, kteří se rozhodli osvěžit se v kašně Velbloud. Nejdříve si zaskákali, pak se slastně cachtali a nakonec se pohodlně usadili a kašnu využívali jako whirlpool neboli vířivou vanu.

     Na místo samozřejmě vyrazila hlídka strážníků, která oba koupající se muže zastihla ještě v kašně a vykázala. Podle našich informací se jednalo o dva přiopilé Němce. 
     "Jednání obou pětatřicetiletých cizinců bylo na místě vyřešeno v příkazním řízení, tedy pokutou," uvedla nám tisková mluvčí městské policie.


     A o opět o rok dříve, tedy v roce 2022:

Jacuzzi na náměstí Republiky v Plzni

    Policisté řešili případ ze soboty 11. června 2022, kdy se pět cizinců na náměstí svléklo a použilo kašnu Anděl jako sprchu i jacuzzi, tedy hydromasážní vanu. Podle našich informací šlo i tentokrát o turisty z Německa.


    Mluvčí policie nám k tomuto případu uvedla, že na místo vyjeli policisté z Oddělení hlídkové služby, muže z kašny vykázali a věc vyřešili v příkazním řízení, tedy pokutou.


 


Hotel Central - Terraza

Unikátní terasa na střeše hotelu Central s výhledem na celé náměstí. Moderní design i gastronomie, neopakovatelné snídaně. Připravili jsme pro vás menu, které vás okouzlí. Každý pokrm je pečlivě připraven, aby vám přinesl gastronomický zážitek plný chutí a vůní. Přijďte nás zažít