Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Laura při děsivé nehodě přišla o přítele, částečně o zrak i paměť, viník nehody zemřel na místě

Jednadvacetiletá dívka strávila téměř dva týdny v umělém spánku a má za sebou několik velmi složitých operací

Autor: ml neděle 4. února 14:39 , aktualizace pondělí 12. února 18:32

Nehody Smrt

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     V polovině prosince jsme informovali o tragické dopravní nehodě, během které se mezi Stodem a Holýšovem čelně střetly osobní vozy Honda a BMW.

     Mimo jiné jsme psali, že při nehodě zemřeli oba řidiči, tedy třiasedmdesátiletý řidič Hondy, který nehodu dle všeho zavinil, a pětadvacetiletý řidič vozu BMW. Velmi vážná zranění utrpěla také spolujezdkyně z vozu BMW, jednadvacetiletá dívka Laura, která s přítelem jela domů do Domažlic z vánočních nákupů v Plzni.

     Lauru hasiči vyprostili z vraku vozu pomocí hydraulických nástrojů a záchranáři ji na místě museli resuscitovat.

     Po transportu do nemocnice musela okamžitě prodělat operaci a téměř dva týdny strávila v umělém spánku. V té době prodělala další tentokrát sedmihodinovou operaci, při níž jí lékaři museli provést rekonstrukci levé části lebky.
     Laura v současné době nemá zrak v levém oku, má ochrnutou levou stranu těla a trpí částečnou ztrátou paměti.

     "Laura si v tuto chvíli neuvědomuje, co se vlastně stalo, a vůbec nemá krátkodobou paměť. Už po pár minutách neví, o čem jsme mluvili, jediné, co si od nehody pamatuje je, že jí každý den navštěvujeme, ale v podstatě ani neví, proč je v nemocnici, a často si nepamatuje ani posledních několik let," popsala nám zdrcená Lauřina maminka.

     "Teď vše záleží na ní, jak se s tím popere. Lékaři ani zatím nevědí, zda se obnoví všechny mozkové funkce. Snažíme se najít co nejlepší rehabilitační centrum, kde by jí pomohli dostat se ze všeho s co nejmenšími následky jak fyzickými, tak psychickými,doplnila ještě maminka.

     Rodina a přátelé Lauru popsali jako milou, stále usměvavou dívku, která s přítelem Romanem ráda chodila na výlety po horách a cestovala.

     "Teď v březnu měli naplánovanou cestu do Thajska, oba se na to velmi těšili a pak přišla ta příšerná nehoda, která vše změnila," povzdechla si maminka a pokračovala: "Teď místo příprav na výlet řešíme, kde by Lauře co nejlépe pomohli. Proto jsem na Doniu založila pro Lauru sbírku, kde doufám, že se vybere dost na financování co nejlepší rehabilitace, aby se moje holčička mohla vrátit do normálního života."


Sbírka na pomoc Lauře

     Pokud byste chtěli přispět na rehabilitaci Laury, můžete to učinit ZDE, děkujeme!


O nehodě jsme informovali v článku:

Při tragické nehodě zemřeli dva muži

     V sobotu 16. prosince odpoledne po čtvrté hodině došlo na hlavním tahu z Plzně do Domažlic, mezi Stodem a Holýšovem, k velice vážné dopravní nehodě, konkrétně ke střetu dvou osobních aut.

     K nehodě samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky a z letiště v Líních také vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Provoz na silnici byl zcela uzavřen a objízdná trasa byla stanovena přes Merklín a Staňkov.

     Bohužel ale dva muži utrpěli tak rozsáhlá zranění, že první z nich zemřel ještě ve vraku vozu a druhý, kterého hasiči museli vyprostit, o několik desítek minut později během resuscitace. Lékař záchranné služby tak musel konstatovat jejich smrt.
     Lékaře tedy vystřídal koroner a na místo vyjeli kriminalisté, kteří převzali vyšetřování nehody.

     Jedinou přeživší je mladá dívka, kterou záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. 
     "Bilance dopravní nehody je bohužel tragická. Třiasedmdesátiletý muž, řidič z jednoho automobilu utrpěl velmi vážná zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Z druhého automobilu byla u pětadvacetiletého muže okamžitě po vyproštění zahájená neodkladná resuscitace. Přes veškerou snahu zasahujících a vyčerpání všech možností lékař konstatoval úmrtí u mladého muže na místě. Třetí zraněná byla jednadvacetiletá žena, která byla ve vážném stavu v bezvědomí transportována na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," 
uvedla nám mluvčí záchranářů.

    "Třiasedmdesátiletý řidič vozidla Honda, který jel ve směru na Stod z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s vozidlem BMW, které řídil pětadvacetiletý řidič. Spolu s řidičem ve vozidle BMW cestovala ještě jednadvacetiletá žena.
     Na místo nehody vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů oba řidiči na místě podlehli svým zraněním. Zranění utrpěla i spolujezdkyně, která byla převezena k lékařskému ošetření do nemocnice.
     Na místo byl přivolán koroner a u zemřelých byla nařízena soudní pitva. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se zabývají domažličtí policisté," doplnila informace mluvčí policie.

Foto: hasiči a rodina

Sbírka na pomoc Lauře

     Pokud byste chtěli přispět na rehabilitaci Laury, můžete to učinit ZDE, děkujeme!

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.