Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Plzeňská etapa polského kriminálníka konečně skončila

Sidola J. - postrach obchodníků, nebezpečný, ozbrojený a ve své hlouposti bohužel i všeho schopný grázl

12. ledna 2021 16:17 , aktualizace 18:12

Cizinci Loupež Vazba Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     Jméno Poláka Sidola J. je mnoha našim čtenářům již dobře známé z předchozích článků. Jde o muže narozeného v roce 1976, který po opakované nekázni na pracovišti v jedné z montoven na Borských polích přišel o práci.
     Do Polska se vrátit nechtěl, začal se živit krádežemi a brzy se stal postrachem plzeňských prodavačů. Spolu s kumpánem je totiž doslova terorizoval a alkohol si bral kdykoli se mu zachtělo. Pokud byli zadrženi, vyvolávali konflikty a napadali prodavače či ostrahu. Bohužel, kdo je znal, věděl, že Sidola byl téměř vždy ozbrojen kuchyňským nožem a ve své hlouposti s doslova alkoholem vypitým mozkem byl i všeho schopný. Po propuštění ze zadržení se pak s oblibou do prodejen vraceli, opět okamžitě kradli a dokazovali tak bezzubost našich zákonů.

     Namále měli oba cizinci v listopadu, když kradli na čerpací stanici Benzina na Rokycanské třídě. Zde si jejich počínání všiml další zákazník, na krádež upozornil obsluhu a sám začal zloděje pronásledovat. Poláci prchali do areálu obchodního centra, kde je muž dostihl. Jeden z pachatelů dokonce začal muže ohrožovat právě ukradenou lahví a chtěl ho s ní udeřit.
     Bohužel pro Poláky byl ale zákazník velmi zkušený vyšetřovatel Celní správy ze sekce 03 GŘC Pátrání. Neváhal, vytáhl svou legálně drženou pistoli a vypálil varovný výstřel do vzduchu. Sidola s kumpánem sice z místa utekli, ale jen o chvíli později byli oba nedaleko zadrženi. 

Střelba na čerpací stanici v Plzni

Střelba na čerpací stanici v Plzni

20. 11. 2020, 13:24, aktualizace 20. 11. 2020, 13:48

Policejní manévry uzavřely okolí Tesca na Rokycanské

     Pomyslné ucho hrnce se konečně utrhlo ve středu minulý týden po ránu u Kamenného rybníku v Plzni. Sidola si vyhlédl bezdomovkyni narozenou v roce 1978, která zde spala ve stanu a o které věděl, že někde sehnala peníze a má i mobil. Sidola si tak, jak bylo jeho zvykem, pro vše jednoduše zašel. Vlezl k ženě do stanu a za pomoci násilí jí sebral peníze i telefon.
     Bohužel ale pro něj se zmýlil v odhadu, že bezdomovkyně útok neohlásí. Žena tak učinila a případ převzali kriminalisté z 1. oddělení, kteří mají v Plzni na starost násilnou kriminalitu. Sidolu velmi brzy dopadli a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za který mu hrozí až deset let.
     Státní zástupce podal návrh na vzetí cizince do vazby, ten soud akceptoval a Sidolu o víkendu převezli do Věznice Plzeň. 

Foto z případu střelby na Benzině


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.