Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Mladý prodavač s ozbrojeným recidivistou bojoval jako lev!

V pravé poledne v centru Plzně velice nebezpečný útočník přepadl obchod

2. prosince 2021 21:22 , aktualizace pondělí 6. prosince 11:53

Krádež Loupež Napadení Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     V úterý 30. listopadu krátce před polednem neznámý muž přepadl, zbil a oloupil prodavače v prodejně potravin na rohu Kollárovy a Puškinovy ulice v centru Plzně. 

     "S obrovským asi dvaceticentimetrovým nožem v ruce vybral celou pokladnu, kde bylo asi dvacet tisíc, bil mladého dvacetiletého kluka do hlavy a házel na něj lahve vína. Tuto poctivou vietnamskou rodinu známe léta a moc dobře víme, jak těžce si vydělávají každou korunu. Pracují neustále každý Boží den od brzkého rána do pozdního večera, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce.
     Když jsme viděli záběry z kamer a neskutečnou agresivitu toho stvoření, nevěřili jsme svým očím! Policie již vše zaznamenala, ale pravděpodobnost, že ho chytí je bohužel téměř nulová,"
popsali loupež známí vietnamských prodejců.

      V tomto posledním bodě se naštěstí známí prodavače mýlili. Kriminalisté na případu intenzivně pracovali a právě na jejich přání jsme o případu neinformovali, abychom nemařili vyšetřování.


Jak celá loupež probíhala?

     Neznámý muž vstoupil do prodejny, kde se v té době nacházeli další zákazníci a z regálu se zbožím si vzal dva sáčky s pečivem, které položil na pokladní pult. Prodavači sdělil, že zapomněl peníze, ale že si pro ně dojde a pro zboží se vrátí.

     Muž z prodejny odešel a počkal, než ostatní zákazníci odejdou. Poté se vrátil vyzbrojený nožem s dvaceticentimetrovou čepelí a zamířil přímo za prodejní pult. Zde začal mladého prodavače nutit k otevření pokladny a vyhrožovat, že pokud to neudělá, pobodá ho, což doprovázel velmi výmluvnou gestikulací nožem, kterým naznačoval bodání proti tělu prodavače.

      Prodavač tedy otevřel pokladnu, ze které si útočník vzal zhruba patnáct tisíc korun, více než sto jízdenek na městskou hromadnou dopravu, stravenky a stodolarovou bankovku.

     Mladý prodavač ale náhle využil nestřeženého okamžiku, kdy si pachatel vybíral peníze z pokladny, chopil se nože, který pachatel svíral v ruce a i přes utrpěné řezné poranění na ruce ho odzbrojil. "Reakcí lupiče byla snaha udeřit poškozeného pěstí do obličeje, přičemž se poškozený snažil bránit a údery vykrývat. I přesto ho pachatel zasáhl, čímž mu způsobil zranění. Prodavač i s odebraným nožem utekl do zadní části prodejny mezi regály a lupič ve snaze jej zahnat z dohledu, začal po poškozeném házet lahve s červeným vínem. Pachatel poté z prodejny utekl.
     Přivolaní policisté na místě činu zajistili předmětný nůž, místo důkladně ohledali, zajistili maximálně možný počet stop, pořídili fotodokumentaci a po pachateli intenzivně pátrali,"
doplnila informace mluvčí policie.

Dopadení pachatele

     Kriminalisté zabývající se závažnými zločiny intenzivně zjišťovali a pověřovali získané informace, které je postupně navedly na stopu dvaačtyřicetiletého recidivisty. "Díky výborné osobní a místní znalosti plzeňští kriminalisté muže vypátrali ještě téhož dne, a to jen o čtyři a půl hodiny později, na plzeňském vlakovém nádraží.
     Zadržený muž se v současné době nachází v policejní cele. Policejní komisařka ze služby kriminální policie a vyšetřování zahájila trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, kterého obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a dále podala podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,"
ukončila mluvčí policie.

     Muži hrozí v případě pravomocného rozsudku až desetiletý pobyt za mřížemi.


 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.