Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Brutální loupež čtvrt milionu - Radim D. jde do vazby

Drogově závislý mladík neváhal stařenku svázat a dokonce jí i izolepou zalepit ústa

1. listopadu 2022 17:33 , aktualizace 17:33

Drogy Loupež Zadržení pachatele Zásahová jednotka

Partner článku – Alfa Tactical

     Včera jsme informovali o velmi brutální loupeži, ke které došlo v pátek 28. října v Nebílovech na jižním Plzeňsku.
     Radim D. narozený v roce 1996, který zde pohrůžkami nožem a sekerou donutil čtyřiasedmdesátiletou seniorku přihlásit se do internetového bankovnictví, ze kterého si následně převedl čtvrt milionu korun, byl v neděli dopoledne zadržen a policejní komisařka ho ještě týž den odpoledne obvinila ze spáchání trestného činu Loupeže, načež podala podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.  

Dnes u soudu

      Státní zástupce návrh na vazbu akceptoval a Radim D. tak dnes před druhou hodinou odpoledne stanul před soudem, který o udělení vazby rozhodl kladně. Kriminalisté tak Radima D. přímo z budovy okresního soudu Plzeň - jih převezli do vazební věznice.     


Původní článek

     V pátek 28. října v ranních hodinách došlo v Nebílovech na jižním Plzeňsku k přepadení seniorky v jejím vlastním domě. Pachatel nejprve vnikl na pozemek poškozením dveří stodoly, a když se stařenka vyšla podívat, co způsobilo hluk, zaútočil na ní a zatlačil ji zpět do domu.

     "Muž seniorku pod pohrůžkou nožem a sekerou donutil, aby si v chodbě sedla, lepicí páskou jí svázal ruce a také ji přelepil páskou ústa. Poté po ní požadoval vydání peněz, z kabelky si vzal finanční hotovost jeden tisíc korun a vzal ženě i mobilní telefon.
     Napadená žena mu následně musela umožnit přístup do jejího internetového bankovnictví, ze kterého si pachatel převedl na svůj účet částku 250 tisíc korun,"
 popsala nám tisková mluvčí policie. 

     Po útoku na stařenku útočník nechal sekeru na místě činu a uprchl ozbrojený nožem. Jen těžko si lze představit, jak stará žena musela trpět, a až kolem desáté hodiny dopoledne se jí podařilo si přivolat pomoc.
     Případem se samozřejmě okamžitě začali zabývat policisté a na místo byl povolán výjezd kriminální policie.

     Naprosto nepochopitelné je, že útočníkem byl muž, kterého rodina napadené ženy dobře zná. Policisté tedy přesně věděli, po kom pátrají.

     O případu jsme na žádost kriminalistů o víkendu neinformovali, abychom nenarušili pátrání. Jak jsme již uvedli, policisté totožnost muže znali, byl jím Radim D. narozený v roce 1996, a měli i jeho podrobný popis.

     Policisté ihned po pachateli začali intenzivně pátrat, zorganizovali rozsáhlou pátrací akci, do které byly nasezeny desítky policistů, a pátralo se i za pomoci policejního vrtulníku. Ve spolupráci se zásahovkou jednotkou se kriminalistům za pouhé dva dny po přepadení podařilo tohoto nebezpečného pachatele zadržet v malé obci u Plzně.

     Zadržení pak kriminalistům přineslo i nečekaný bonus. "V objektu, kde se nacházel tento pachatel, byla policisty odhalena i nelegální varna pervitinu. V této souvislosti policisté na místě zadrželi dalších šest osob, konkrétně čtyři muže a dvě ženy," doplnila nám informace mluvčí policie s tím, že kriminalisté na tomto případu dále intenzivně pracují.

     Policejní komisařka v neděli odpoledne obvinila Radima D. ze spáchání trestného činu Loupeže a podala podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.  

Foto PČR

 



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.