Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Oběť nešťastnému lupiči během loupeže zabavila zbraň

Nejschopnější plzeňský lupič je dopaden, hrozí mu nejen deset let, ale také, že se mu bude půlka věznice smát

1. března 2023 15:50 , aktualizace 17:29

Partner článku – Alfa Tactical

      O naprosto zpackané loupeži, ke které došlo v neděli 21. srpna 2022 v Plzni na Bolevci na čerpací stanici Pap Oil, jsme tenkrát samozřejmě informovali. Nyní již můžeme informovat i o tom, že nejnešikovnější lupič, o kterém jsme kdy psali, byl dopaden. Pojďme si tedy připomenout, co to lupičské embryo tenkrát vlastně provedlo:

      Přibližně v půl sedmé večer vešel do prodejny čerpací stanice muž kolem čtyřiceti let věku maskovaný kapucí mikiny a respirátorem. Prodavače za pokladním pultem začal ohrožovat velkým stříbrným nožem a požadoval po něm vydání tržby a cigaret, čemuž pokladní vyhověl.

     Když si ale velice nervózní a evidentně i nezkušený lupič začal cpát peníze do kapes, udělal něco, co bychom čekali spíše v italské ztřeštěné komedii. Odložil si nůž na pult přímo před přepadenou obsluhu, čehož velmi příjemně překvapený prodavač okamžitě využil a nůž sebral.
     Situace se tak zcela obrátila. Zostuzený a bezradný lupič pochopil, že nemá svůj nejlepší den a z pumpy okamžitě utekl, zřejmě se vyplakat neznámo kam. Uloupit se mu podařilo pouhých pět tisíc korun a dvě krabičky cigaret.
     Na místo dorazilo několik hlídek policie včetně psovodů a začalo propátrávat okolí. Vyšetřování převzali kriminalisté a policejní technik zajistil veškeré dostupné stopy, samozřejmě včetně zabaveného nože.

Dopadení pachatele

     Kriminalisté po pachateli intenzivně pátrali půl roku, díky jejich doslova mravenčí operativní činnosti se jim ho nyní podařilo vypátrat, a i to přesto, že zmizel z našeho kraje.

      Pětačtyřicetiletý muž je již obviněn z loupeže, což je k jeho smůle zvlášť závažný zločin, za který mu hrozí dva až deset let vězení. 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.