Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Matka musela proti útočícímu synovi vzít nůž

Mladý muž vlastní mámu bil, škrtil, vyhrožoval jí smrtí a nakonec jí oloupil

20. března 2023 20:44 , aktualizace 20:49

Loupež Vazba Zadržení pachatele


     Kriminalisté se zabývají další loupeží. V tomto již druhém případě, o kterém dnes informujeme, mladý muž kvůli mobilnímu telefonu minulý týden napadl a zbil vlastní maminku v jejím bytě ve Zbirohu.

     "Ve čtvrtek 16. března v odpoledních hodinách čtyřiadvacetiletý muž požadoval po své matce její mobilní telefon. Po tom, co mu ho žena odmítla vydat, ji povalil na zem a několikrát ji udeřil pěstí do oblasti hlavy, načež ženě vyhrožoval zabitím a škrtil ji," popsala nám útok mluvčí policie. Poté, co mladý muž překonal maminčin odpor, si mobilní telefon prostě vzal.
     Zbitá žena vstala, jenže povedený syn jí začal zase vyhrožovat a tak matka z obavy o svůj život vzala do ruky kuchyňský nůž a proti synovi se postavila. Toho se muž zalekl a z místa odešel.

     "Případem se ihned po oznámení začali zabývat policisté a necelé dvě hodiny po činu se jim podařilo pachatele vypátrat, zadržet a umístit do policejní cely. Následující den zahájili kriminalisté jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání trestného činu loupeže. 
     Policejní komisař také podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval a mladý muž byl přímo od soudu transportován do Věznice Bory. V případě prokázání viny mu hrozí trest až deset let odnětí svobody,"
dokončila mluvčí policie.


Jedná se o tak o druhý případ loupeže kvůli mobilnímu telefonu. O předchozím jsme dnes informovali v článku: 

Pachatel ozbrojený boxerem oloupil dítě

     V pátek 10. března kolem sedmé hodiny ráno došlo v galerii Slovany v Plzni k oloupení a napadení dítěte.

     Podle mluvčí policie zde muž oslovil hocha s prosbou, zda si může zavolat z jeho mobilního telefonu. Chlapec souhlasil, ale telefon nechtěl dát z ruky, takže do něj zadal nadiktované číslo a nastavil hlasitý odposlech. 
     Zloděj ale o kořist nechtěl přijít, takže po chvíli chlapci telefon vytrhl a dal se na útěk.

     Okradený hoch zloděje pronásledoval a křičel na něj, aby mu vrátil telefon zpět. Muž zastavil a na dítě bez váhání zaútočil. "Pachatel se k poškozenému chlapci otočil s takzvaným boxerem na ruce a udeřil ho do ruky. Poté z místa utekl i s mobilním telefonem," popsala mluvčí policie.

     Díky rychlé a pohotové reakci bezpečnostní služby Galerie Slovany se podařilo pachatele ještě týž den vypátrat a zadržet.
     "Policisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže, které obvinili ze spáchání trestného činu loupež. Policejní komisař státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval," doplnila mluvčí policie s tím, že v případě prokázání viny hrozí muži až deset let odnětí svobody.

Foto PČR

Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.