Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Pátrání

"Dej sem všechny prachy, dělej, nebo tě zabiju!"

Tak s podobnou loupeží, a ještě k tomu hned dvojitou, jsme se snad ještě nesetkali - útočníkem byla totiž žena

Autor: Jana Holá čtvrtek 2. května 16:57 , aktualizace 16:57

Loupež Pátrání Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical


     Kriminalisté se intenzivně zabývají dvojnásobnou loupeží, ke které došlo ve čtvrtek 25. dubna krátce před jednou hodinou odpoledne v Západní ulici v Karlových Varech poblíž Dolního vlakového nádraží a autobusové zastávky Karlovy Vary Terminál, respektive v nedalekém podchodu pod Západní ulicí spojující Chebský most a Varšavskou ulici.

     Podle dosud zjištěných skutečností měla třiatřicetiletá žena nejdříve přistoupit k procházející mladé dívce a pokusit se jí z ramene strhnout kabelku. Zároveň jí fyzicky napadla několika ranami pěstí a přitom na ní křičela, aby jí dala peníze, které má u sebe. Po chvíli se vyděšené dívce naštěstí podařilo z místa utéct.

     Následně se měla třiatřicetiletá žena na stejném místě postavit do cesty procházejícímu muži a chtít po něm cigaretu. "Muž se snažil z místa odejít, ale žena mu v tom zabránila a přitom mu začala tahat za tašku, kterou měl přes rameno. Zároveň ho také několikrát udeřila pěstí do ramene a stále požadovala, aby jí dal cigaretu. Následně mu žena měla začít vyhrožovat vážnějším násilím a muž na to zareagoval tak, že ženu v obraně udeřil.
     Poté měl další kolemjdoucí muž ženu zpacifikovat, zatímco muž, po kterém chtěla žena cigaretu, z místa utekl směrem k autobusovým zastávkám. Z místa následně odešel i druhý muž, tedy muž, který ženu zpacifikoval,"
popsal nám podrobně druhou z loupeží mluvčí policie.

     Krátce po činu byla třiatřicetiletá žena zadržena a umístěna do policejní cely. Následně kriminalisté zahájili její trestní stíhání a obvinili ji ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Zároveň také podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, což následně soud akceptoval a obviněnou do vazby skutečně poslal.

     V případě odsouzení hrozí ženě trest odnětí svobody až na deset let.

Pátrání po svědcích

    Kriminalistům by při vyšetřování případu velmi napomohlo, kdyby se přihlásil pohotový kolemjdoucí, který ženu zpacifikoval a mohl by jako očitý svědek napomoci k objasnění průběhu a způsobu napadení poškozeného muže. Zároveň kriminalisté žádají i další případné svědky těchto dvou událostí, kteří v inkriminovanou dobu místem procházeli či se v okolí zdržovali a incident viděli, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158.



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.