Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dramaticky přibývá nehod motorkářů

Od začátku června policisté evidují smrt již třinácti jezdců na motocyklech

22. června 2022 18:18 , aktualizace 19:23

Hasiči Nehody Smrt Záchranáři

     Policisté varují, v průběhu června, s příchodem krásného počasí, se dramaticky zvýšil počet nehod motocyklů s fatálními následky.
     Zatímco
 v prvních pěti měsících letošního roku zemřelo na silnicích šestnáct řidičů motocyklů a dva spolujezdci, od začátku června policisté evidují smrt již třinácti jezdců na motocyklech!

     I v průběhu posledních několika dní došlo v západních Čechách k několika nehodám motocyklů, které skončily zraněním a v jednom případě dokonce fatálně. 

      V pátek 17. června před čtvrtou hodinou odpoledne došlo ke střetu motocyklu s osobním vozem nedaleko Rokycan. 
     "Dvaačtyřicetiletý muž s vozidlem Škoda Octavia jel po silnici II. třídy č. 183 ve směru od Litohlav na Rokycany a za odbočkou k jedné z místních firem zastavil v koloně vozidel a následně se rozhodl v koloně otočit a vrátit zpět, přičemž přehlédl pětačtyřicetiletého jezdce na motocyklu Yamaha, který v té době kolonu objížděl.
      Když to motocyklista uviděl, začal brzdit, motocykl se dostal do smyku, padl na bok a sunul se po vozovce, kdy narazil do levého boku vozidla Škoda,"
popsala tisková mluvčí policie.
      Při střetu utrpěl motocyklista zranění, se kterým byl transportován do nemocnice.
      Požití alkoholu u obou účastníků dopravní nehody policisté vyloučili dechovými zkouškami a nehodou se dále zabývají.

      V sobotu 18. června před půl sedmou večer došlo k nehodě motocyklu také na Rokycansku, tentokrát v Liblíně.
      "Třiatřicetiletý muž na motocyklu Harley-Davidson jel po silnici II. třídy č. 232 od obce Němčovice směrem na obec Kozojedy, v levotočivé zatáčce v obci Liblín nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s motocyklem smyk a havaroval na chodník," popsala mluvčí policie.
     I v tomto případě utrpěl řidič motocyklu zranění. Požití alkoholických nápojů před jízdou policisté vyloučili dechovou zkouškou. Dopravní nehodu dále šetří policisté dopravního inspektorátu v Rokycanech.

     Včera před druhou hodinou odpoledne došlo u Dobřan k dopravní nehodě, při které řidič s motocyklem Yamaha vyjel ze silnice a narazil do zdi budovy.
     Na místo vyjeli záchranáři, kteří muže po ošetření na místě transportovali do nemocnice. "Pětatřicetiletého cizince jsme transportovali se středně těžkým zraněním, ale při vědomí, do Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli záchranáři.
     Jak k nehodě došlo nám popsala tisková mluvčí policie: "Cizinec narozený v roce 1993 jel od Dobřan na Lhotu, při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a vjel do protisměru a dále mimo silnici, kde narazil do kovového sloupku a zděného přístřešku."
     Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou a policisté se případem dále zabývají.
     O poslední tragické dopravní nehodě motocyklu, ke které došlo v sobotu na Karlovarsku jsme informovali již v neděli:
     V sobotu odpoledne došlo v Nejdku v Karlovarské ulici k tragické dopravní nehodě, při které se jezdec na motocyklu Suzuki střetl se zaparkovaným osobním vozidlem.
     Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky, ale muži již bohužel nebylo pomoci a přes veškerou snahu všech na místě podlehl utrpěným zraněním. Lékař tak bohužel musel u muže narozeného v roce 1991 konstatovat smrt.
     Na místo vyjel koroner a vyšetřování si převzali kriminalisté. Přesná příčina i ostatní okolnosti této dopravní nehody jsou v současné chvíli v šetření. Svědci na místě však uváděli, že muž na motocyklu měl jet vyšší rychlostí, nevybral zatáčku a narazil do auta. "Třicetiletý řidiči motocykl značky Yamaha jel po ulici Karlovarská směrem na obec Pozorka, kdy zřejmě v důsledku vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do zadní části zaparkovaného vozidla značky Suzuki. V důsledku toho došlo k vyjetí motocyklu mimo vozovku a k pádu řidiče, který bohužel utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," popsal tiskový mluvčí policie.  

     "U této dopravní nehody zasahovali v sobotu hasiči se dvou jednotek. Hasiči zajistili místo nehody a asistovali odtahové službě. Na místě byla nutná první psychologická intervence pro přítomné příbuzné řidiče motorky," doplnili k nehodě hasiči.

Foto: HZS a PČR

Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!