Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Žena nalezla lidské tělo ve značném stádiu rozkladu

Případem se v tuto chvíli zabývají plzeňští kriminalisté a byla nařízena soudní pitva

9. října 2022 13:20 , aktualizace 13:30

     Včera kolem čtvrté hodiny odpoledne učinila žena hrabající listí mezi jejím pozemkem a přilehlým lesem u Starého Plzence hrůzný nález. Lidské tělo ve značném stádiu rozkladu.

     Žena samozřejmě vše okamžitě oznámila policii, takže na místo vyjela hlídka, která nález ženy potvrdila a zjistila, že jde o tělo muže. Policisté prostor nálezu uzavřeli, na místo byl povolán koroner k ohledání těla a výjezd kriminalistů, kteří si převzali šetření případu.

     Mluvčí policie nám uvedla, že předběžně nebylo zjištěno cizí zavinění, zřejmě jde o cizince, ale jeho totožnost zatím potvrzena není. Případem se v tuto chvíli zabývají kriminalisté a byla nařízena soudní pitva k ověření totožnosti i k přesnému určení příčiny úmrtí.

Foto: Ilustrační


Policisté se v této době také zabývají nálezem těla ženy v Plzni na Vinicích

Kriminalisté pátrají po totožnosti zemřelé ženy

     Již v únoru jsme informovali o nálezu do koberce zabalených pozůstatků zemřelé nedaleko ulice Pod Sylvánem v Plzni. protože se zemřelou dosud nepodařilo identifikovat, kriminalisté se obrací na veřejnost s žádostí o spolupráci při zjištění její totožnosti.

     Pozůstatky ženy byly nalezeny náhodným kolemjdoucím 18. února na vymýceném pozemku v blízkosti ulice Pod Sylvánem.
     "Na místě policisté zjistili, že se jedná o lidské kosterní ostatky ve značném stadiu rozkladu a protože nemohlo být zpočátku vyloučeno, že osoba zemřela násilnou smrtí, převzali si případ krajští kriminalisté, kteří nařídili provedení soudní pitvy.
     Hned na začátku prověřování provedli policisté šetření v okolí místa nálezu ostatků, kde se zdržovala komunita lidí bez domova. Toto šetření však nepřineslo do případu žádné relevantní informace,"
 popsala začátky vyšetřování tisková mluvčí policie.

      Kriminalisté si následně vyžádali provedení genetického zkoumání, ale ani na jeho základě se nepodařilo zjistit, komu kosterní ostatky náleží. Následně bylo zažádáno i o provedení facilní rekonstrukce lebky neznámé mrtvoly, pomocí níž byla stanovena přibližná podoba zemřelé osoby. 
      "Ze závěrů soudní pitvy a facilní rekonstrukce vyplývá, že se jednalo o ženu bílé rasy, ve věku mezi  35 a 40 lety věku, drobné postavy a výšky okolo 165 cm. Jelikož byla u zemřelé zjištěna skolióza, dá se předpokládat, že žena chodila shrbená a nakloněná na pravou stranu. Dotyčná měla krátké hnědé vlasy o délce 10-15 cm, měla nápadný nos zakřivený z přímého pohledu na levou stranu a zanedbaný chrup. V době smrti měla na sobě světlé tepláky a zelený svetr," uvedla mluvčí policie s tím, že z výsledků soudní pitvy, kromě toho, že nebylo zjištěno cizí zavinění, rovněž vyplývá, že žena zemřela v intervalu mezi šesti až osmi měsíci před nalezením jejích ostatků. Smrt tedy nastala v období letních měsíců až září roku 2021.

      Kriminalisté se případem i nadále zabývají a zjišťují nejen totožnost ženy, ale i jak se na Sylván dostala. Uvítali by tak jakékoli informace, které by mohly objasnění napomoci. Pokud byste k ženě na obrázcích měli nějaké poznatky, obraťte se na tísňovou linku 158 nebo se dostavte na nejbližší policejní služebnu.  

Foto - identikit PČR