Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Potok ukrýval stovky kusů protiletecké munice

"Vypadalo to jako šišky, ale při bližším jste viděli, že se všude válí munice větší ráže"

7. dubna 2020 09:39 , aktualizace 09:48

Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical

     Včera ráno nalezl muž v lesní rokli u Holýšova protiletecký náboj ráže 30 mm. Po dalším kroku pak nalezl další dva a pak zjistil, že v rokli jsou jich na zemi stovky kusů. "Oznámil jsem vše policii, přijela hlídka, ukázal jsem jim místo nálezu. Na první pohled to vypadalo jako šišky, ale při bližším jste viděli, že se všude válí munice. Munice byla v hodně špatném stavu. Bylo to koryto, kdysi potok, ale teď vyschl a to koryto bylo plné. Náboje tam ležely úplně všude," uvedl nám čtyřicetiletý nálezce munice.
     Policisté Obvodního oddělení Holýšov ihned vyjeli na místo, kde okolí nálezu zajistili a zamezili přístup nepovolaným osobám a až do příjezdu pyrotechnika střežili policisté místo nálezu. Příslušník Pyrotechnické služby Policie po příjezdu a po prohlídce předmětů sdělil, že se jedná o protiletecké náboje průměru 30 milimetrů a 20 milimetrů a byly zde všechny typy, tedy zápalné, průbojné, tříštivé i trasovací. Zajistil celkem 148 kusů nábojů s průměrem 30 milimetrů a 236 kusů nábojů s průměrem 20 milimetrů. Munici pyrotechnik převezl k likvidaci.


 



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.