Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Rvačka cizinců s Romy i agresivní bezdomovec

Policisté museli během víkendu dvakrát zasahovat na hlavním vlakovém nádraží v Plzni

25. dubna 2022 19:32 , aktualizace úterý 26. dubna 12:39

Alkohol Cizinci Záchytka Zadržení pachatele

     Na Hlavním vlakovém nádraží Plzeň došlo v průběhu víkendu hned ke dvěma větším zásahům policie.

Pátek

     K první události vyjíždělo větší množství policistů včetně psovoda a pořádkové jednotky v pátek odpoledne. Důvodem bylo oznámení o skupině německy mluvících cestujících ve vlaku na Prahu, kteří měli během jízdy na Plzeň být velmi hluční, agresivní a ve vlaku dělat nepořádek. 
     Policisté na nádraží provedli kontrolu vlaku, ale protože zde již došlo k uklidnění situace a nebylo shledáno žádné protiprávní jednání, zásah byl ukončen a vlak i se všemi cestujícími pokračoval v jízdě.

Sobota

     Ke druhé události došlo včera po půl šesté večer, kdy policisté před nádraží vyjížděli k hromadné rvačce mezi dvěma skupinami. "Přijali jsme oznámení o vzájemné fyzické rozepři dvou skupin osob," uvedla nám k tomuto případu tisková mluvčí policie.
     "Servali se tu Rumuni a Romové, netuším o co se pohádali, ale jen chvíli předtím tu spolu chlastali," popsal nám jeden ze svědků a pokračoval: "Když přijeli policajti, tak se to až na dva všechno uklidnilo, ale ti dva si nedali říct, takže je zpacifikovali a odvezli."
     Policisté na místě zajistili dva agresivní cizince, a protože oba byli pod vlivem alkoholu, kdy při dechové zkoušce oba nadýchali více než 1,5 promile, byli oba muži umístěni na protialkoholní záchytnou stanici.

     Společně s nimi na záchytce i skončil muž, který s rvačkou sice neměl nic společného, ale rozhodl se zasahovat do policejního zákroku. "Policajti už to měli skoro vyřízený, když se k nim připotácel nějaký asi bezdomovec a začal jim nadávat. Pak zkusil jednoho z nich strčit, tak ho smotali na zem taky a on pak u toho řval jak když se podřezává prase," doplnil se smíchem svědek.
     "Muž, který se vměšoval do policejního zákroku, měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol s výsledkem téměř dvě promile a byl také umístěn k vystřízlivění na PAZS," řekla nám tisková mluvčí policie s tím, že jednáním všech tří mužů se budou policisté dále zabývat. 

Foto čtenáři

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.