Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pomozme prosím Natálce

Šestiletá holčička utrpěla popáleniny na třiačtyřiceti procentech tělíčka

8. září 2019 18:57 , aktualizace pondělí 9. září 08:06

     V pátek 23. srpna jsme informovali o velice vážném úrazu malých dětí v příměstském táboře v ulici Matěje Šmolíka v Rokycanech. Podle informací z místa měly dvě instruktorky dětem předvádět pokus "Faraonův had," a protože do směsi nalily málo hořlaviny, experiment nefungoval.
      Jedna z instruktorek poté bohužel udělala osudnou chybu, rozhodla se přilít hořlavinu, ale ta se při styku s plamenem prudce vzňala a rozstříkla po okolí. Popáleniny utrpěly jak samotné instruktorky, tak bohužel i tři děti, dvě osmileté a jedno šestileté. Nejvážněji zraněna měla být šestiletá Natálka, na které začalo hořet oblečení a ona tak utrpěla vážné popáleniny obličeje a hrudníku.
     Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky, hasiči asistovali záchranářům při ošetřování zraněných a zajistili plochu pro přistání vrtulníku LZS.
     Malá Natálka utrpěla natolik vážné popáleniny, že musela být letecky transportována v umělém spánku na popáleninovou kliniku Královské Vinohrady v Praze. Ostatní děti byly na místě ošetřeny a transportovány na chirurgickou ambulanci Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně.

Pomoc pro Natálku

     Chyba instruktorek tragicky, hluboce a především nenávratně ovlivnila život šestileté dívenky Natálky, která stále ještě leží ve Fakultní Nemocnici Královské Vinohrady, kde se o ní, společně s oddělením JIP Nemocnice na Karlově, stará tým profesionálů.
     Natálka utrpěla popáleniny na třiačtyřiceti procentech těla a popáleniny druhého či třetího stupně má na více jak dvaceti procentech těla. Natálčin stav je skutečně velmi vážný, její popáleniny vykazují hluboké poškození kůže až do oblasti škáry. Rány jsou náchylné k infekci, hojení bude komplikované a často za cenu jizev. Při třetím stupni popálení je kůže postižena v celé své tloušťce a je tedy mrtvá, včetně nervových zakončení.
     Vzhledem k věku holčičky, jsou tato zranění velmi závažná a následky budou bohužel nedozírné. Natálku čekají mnohačetné operace. Bohužel již teď je zřejmé, že popáleniny na obličeji, krku, rukách a hrudníku jsou natolik vážné, že se léčení neobejde bez několika měsíční hospitalizace, spousty chirurgických zákroků, transplantací kůže a dlouhých rehabilitací.
     Natálka bude muset bojovat s velkou bolestí a trvale hrozící infekcí. Nyní se bohužel potýká s následky silné medikace, kdy její tělo bojuje s abstinenčním syndromem a stav je nadále vážný. Natálka se také bude muset vypořádat s přijetím do společnosti a konfrontace celé této tragické nehody a reakce okolí, bude velmi náročná.
      Celou rodinu, která se samozřejmě v době nejtěžších chvil semkla a společně s přáteli se maximálně pokouší zajistit normální chod rodiny, čeká dlouhá cesta. Maminka Natálky nebude moci dlouhodobě chodit do zaměstnání, její sílu teď bude potřebovat zraněná dcerka, ale i její další děti, tříletá dvojčata a tím bohužel přijde rodina o značnou část financí.
      Z těchto důvodů se rodinní přátelé rozhodli otevřít stránku a především transparentní účet, který by umožňoval oslovit i širší okruh lidí s prosbou o pomoc. Pokud je i ve Vašich možnostech pomoci, děkujeme za každou jednu korunu.

Číslo účtu je 4100329063/0800

Na detaily učtu Natálka Černá se může každý podívat zde.
Pokud jste dočetli až sem, za Vaši pozornost, pomoc a sdílení děkuje Natálčina maminka, tatínek, sourozenci, blízká rodina a přátelé.


 


Avalon Wellness

V chladném zimním počasí nás více, než kdy jindy, láká vyhřátá sauna nebo třeba vířivka plná bublinek. Kam se vydat za těmito relaxačními zážitky? Ať už jsou vaše nároky jakékoli, na své si přijdete v Avalon Wellness.