Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

"To se tak potkáte s debilem," napsal nám čtenář

Opakované nebezpečné předjíždění a ohrožování ostatních řidičů zachytila palubní kamera

13. února 2023 11:21 , aktualizace 11:21

Doprava

     Na naši redakci se obrátil řidič s velice nepříjemným zážitkem, kdy ho v pátek 10. února odpoledne před vjezdem do Tachova divoce předjíždějící řidič téměř vytlačil ze silnice a během své další jízdy ohrozil i protijedoucí řidiče:


"Dobrý den,
     to takhle jedete v pátek z práce a potkáte "debila" s vozem Ford Transit registrační značky 9C60403. Nejenže mě málem vytlačil ze silnice, ale pak svým bezohledným předjíždění ohrožoval i další řidiče."

     Z videa je jasně patrné, že řidič dodávky si při předjíždění vynutil zařazení do pruhu vytlačením předjížděného vozu, jehož řidič musel vyjet za krajnici a zpomalit, aby zabránil střetu.
     Řidič Fordu však zcela bez skrupulí pokračoval v nebezpečné jízdě a další vůz předjížděl přes plnou čáru i šrafování na silnici, které vyznačuje plochu, do které je zakázáno vjíždět nebo nad ni nákladem zasahovat, pokud to není nutné k objíždění, odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci. I v tomto případě si pak řidič při vracení se do pruhu počíná agresivně, předjížděné auto vytlačuje a ohrožuje protijedoucí.

     Za jednání zachycené na videu by v případě prokázání viny řidiči hrozil mimo jiné i zákaz řízení.




  


Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.