Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Nebezpečné předjíždění na Západním okruhu Plzně

K první vážné dopravní nehodě na estakádě Západního okruhu došlo pouhých 33 hodin po jejím otevření, kdy bude další?

24. března 2023 19:58 , aktualizace 20:05

Doprava


"Dobrý den redakce,
     před pár dny jsem jel po novém Západním okruhu Plzně, kde protijedoucí řidič začal velmi riskantně přejíždět, a i když mě viděl, pokračoval dál a prudce brzdit začal až těsně přede mnou. Bohužel to není v tomto místě výjimka,"
 napsal nám čtenář k videu, na kterém je jasně vidět, že protijedoucí řidič předjíždí v zatáčce, kde nemůže vidět, zda proti němu někdo nejede. Pokud by ostatní řidiči včas nezareagovali, mohlo dojít k další vážné nehodě za účasti tří vozů.

     

Zákaz předjíždění po celé estakádě?

     Tento problém je zde bohužel téměř každodenní a ve hře je i zákaz předjíždění po celé estakádě Západního okruhu nebo omezení rychlosti, případně kombinace obojího. Podle Plzeňského kraje sice estakáda splňuje veškeré normy a podle vyjádření projektanta bezpečnost lidí ohrožena není, ale velké množství řidičů, kteří tudy jezdí, s tímto tvrzením nesouhlasí.
     Podle náměstka hejtmana pro oblast dopravy Pavla Čížka je zákaz předjíždění pravděpodobný a mohlo by k němu dojít v řádu týdnů.

     S estakádou nejsou spokojeni ale ani hasiči a záchranáři. "Je to úzké a pevně ohraničené svodidly, když tam dojde k nehodě, okamžitě se to ucpe. Představte si, že tam bude čelňák, který estakádu uzavře. Pravý pruh se okamžitě zaštosuje dalšími přijíždějícími auty a levým tam pak pojedeme my hasiči, policajti, sanitky a vůz s lékařem, jenže se tam už neotočíme, protože je to fakt moc úzký! Sanitky se zraněnými to budou zpátky vycouvávat? A to ani neřeším situaci, kdyby tam byla sanitka první, naložila pacienta a pak teprve přijeli my. Jak by se tam odsud pak ta sanitka dostala?" nechápe hasič, který na této estakádě již u nehody zasahoval.


     K první vážné dopravní nehodě na estakádě Západního okruhu došlo pouhých 33 hodin po jejím otevření, kdy bude další?    

Dopravní nehoda na estakádě Západního okruhu

     V úterý 21. února v půl desáté dopoledne došlo k první dopravní nehodě na nově otevřeném západním okruhu Plzně, konkrétně na estakádě mezi Křimicemi a Radčicemi. Po střetu jedno vozidlo skončilo na střeše a druhé ve svodidlech. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření.

      "Řidič narozený v roce 1969 jel s vozem Škoda Octavia Regensburskou ulicí od nákupního centra Globus na Křimice a byl nucen asi 500 m před sjezdem na Křimice snížit rychlost z důvodu vozidla značky Hyundai v protisměru, které předjíždělo kamion a nestačilo se bezpečně zařadit do svého jízdního pruhu. Za Octavií jel vůz Škoda Scala, jehož řidič narozený v roce 1995 nedodržel bezpečnostní vzdálenost a došlo ke střetu s vozidlem škoda Octavia," popsala tisková mluvčí policie a doplnila, že alkohol byl na místě u obou řidičů vyloučen dechovými zkouškami.

Foto: HZS

Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.