Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Probodený řidič - hasiči uvolnili záběry ze záchranné akce

O život řidiče, kterého přibodla železná trubka k sedačce, bojují lékaři ve Fakultní nemocnici

30. dubna 2021 12:07 , aktualizace 12:16

Hasiči Nehody Záchranáři

Aktualizujeme

     12 h - Podle mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň je řidič stabilizovaný, ale stále ve velmi vážném zdravotním stavu. Hasiči již uvolnili záběry z dnešní noční záchranné akce.


Původní článek

     V noci na dnešek po desáté hodině došlo k velmi vážné dopravní nehodě na Studentské ulici v Plzni. Řidič vozu Volkswagen Golf jedoucí směrem do Plzně zde přímo vedle hasičské stanice Plzeň Košutka zatím z neznámého důvodu vyjel ze svého jízdního pruhu a přejel do protisměru, kde prorazil oplocení a s vozidlem spadl do šest metrů hlubokého výkopu stavby nového kruhového objezdu. Vůz při pádu shrnul kus oplocení, který na dně jámy prorazil čelní sklo, přičemž jedna z trubek řidiči probodla hrudník a doslova ho přišpendlila k sedačce.
     Na místo vyjely všechny záchranné složky, jako první na místo doslova doběhli hasiči, sestoupili do výkopu a zahájili záchranné práce. "Za použití hydraulických nástrojů jsme ještě uvnitř auta odstřihli kusy oné "trubky" tak, aby bylo možné zraněného z vozu vůbec dostat. Poté byl uložen do vakuových nosítek a předán záchranářům. Nosítka i se zraněným jsme vytáhli z výkopu přes nastavovací žebříky," popsal tiskový mluvčí hasičů.
     "Muž narozený v roce 1989 utrpěl velmi vážná zranění, ve spolupráci s hasiči byl na místě ošetřen a následně transportován na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," doplnila tisková mluvčí záchranářů.

8,38 h doplněno vyjádření Policie ČR:
      Řidič jel po Studentské ulici ve směru od kruhového objezdu do centra města a z dosud nezjištěných příčin vyjel vlevo mimo komunikaci, přičemž prorazil vozem oplocení výkopu, ve kterém následně i s vozem havaroval. Dechovou zkoušku u řidiče nebylo možné na místě provést ze zdravotních důvodu. Záchranáři muže transportovali do nemocnice a zde bylo zažádáno o odběr jeho žilní krve. Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího šetření dopravních policistu. 

Foto a video KP a HZS

 


Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost