Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Aktualizace: Vážná nehoda v centru Plzně

Auto plné nepřipoutané mládeže nedalo přednost tramvaji, následky jsou hrozivé

26. července 2021 09:49 , aktualizace 09:51

Hasiči Nehody Záchranáři

Aktualizace 26.7. :

     Jak jsme již informovali, z místa nehody bylo do nemocnice transportováno pět osob, dva osmnáctiletí cizinci, dva sedmnáctiletí a jeden šestnáctiletý. Dva ze zraněných byli po ošetření z nemocnice propuštěni, řidič podle Fakultní nemocnice podepsal revers a hospitalizováni tak zůstali jen dva mladiství Němci. Jeden z nich byl propuštěn ještě v průběhu včerejšího dne, druhý v nemocnici ještě zůstává, ani jeho zranění ale dle všeho není vážné.

Původní článek:

     V noci ze soboty na neděli, těsně před půlnocí, došlo na křižovatce ulic Americká x Sirková x Šumavská k vážné dopravní nehodě, při které se střetl vůz značky Audi s tramvají linky číslo 1 jedoucí směrem na Slovany. Řidič narozený v roce 2003 jel ve voze Audi z Americké ulice, nedal přednost tramvaji a tak došlo ke střetu. Náraz vůz odhodil na ostrůvek, otočil ho o 180 stupňů a podle svědků se od auta začal ozývat bolestný křik a jekot několika mladých lidí, kteří z vozu doslova vypadali na zem. 


     Na místo vyjely všechny záchranné složky, první dorazili policisté a strážníci, kteří k nehodě dojeli asi minutu po střetu, uzavřeli křižovatku a začali ošetřovat zraněné, které si následně převzali do péče záchranáři. Hasiči na místě zajistili protipožární opatření, společně s policisty asistovali při ošetřovaní zraněných a poté pomocí sorbentu zlikvidovali uniklé provozní kapaliny.
     Záchranáři do nemocnice transportovali pět mladých Němců, jednalo se o čtyři chlapce narozené v letech 2003, 2004 a dívku narozenou v roce 2005 z různými druhy zranění jako zlomeniny, otřesy mozků a jiné. Nejlépe dopadla dívka, která byla jako jediná připoutaná. V tramvaji ke zranění osob naštěstí nedošlo.
     Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z Městského ředitelství policie Plzeň a zatím může uvést pouze to, že u řidiče byl alkohol na místě vyloučen dechovou zkouškou. 


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.