Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Mladý řidič je po nárazu do stromu stále ve vážném stavu

Na záchraně mladíkova života se významně podílel i Lukáš, který byl policistou teprve čtvrtý den

1. září 2021 12:28 , aktualizace 19:43

Nehody Záchrana života

     V pondělí jsme informovali o velice vážné havárii osobního vozu, ke které došlo kolem čtvrté hodiny odpoledne u Přeštic na silnici mezi obcemi Dnešice a Žerovice. Řidič narozený v roce 2001 zde podle policie vyletěl s vozem Citroen mimo vozovku a levou stranou vozu narazil do stromu. Náraz vozidlo zcela zdemoloval a vážně zraněný mladý muž zůstal zaklíněný uvnitř.
     Jako jeden z prvních na místě nehody zastavil a první pomoc zraněnému poskytl také policejní nováček Lukáš vracející se ze služby. Lukáš se nejprve pokoušel dostat ke zraněnému řidiči, ale vlivem nárazu byly dveře zdeformované a nešly otevřít, zraněný muž byl navíc ve vozidle zaklíněn a zpočátku vůbec nereagoval. Nakonec se k řidiči dostal přes přední boční okénko, držel mu hlavu ve vzpřímené poloze, monitoroval jeho zdravotní stav a celou dobu ho uklidňoval až do příjezdu hasičů i záchranářů.
     Zraněného mladíka nakonec z vraku vozu vyprostili hasiči pomocí hydraulických nástrojů a následně byl ve velmi vážném stavu transportován na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín.

     Podle našich informací mladý muž ještě v noci prodělal operaci hlavy, která byla dle všeho úspěšná a nyní by měl být mimo ohrožení života. "Pacient, který byl včera v podvečer po autohavárii transportován do Fakultní nemocnice Plzeň, je v současné době stále ve velmi vážném, ale stabilizovaném stavu," uvedla včera na náš dotaz mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň. 

     Mluvčí policie nám potvrdila, že její mladý kolega složil slib k Policii ČR teprve v pátek 27. srpna a již v pondělí ho naplnil tím, že duchapřítomně a pohotově přispěl k záchraně lidského života. Před nástupem k Policii ČR Lukáš sloužil u Městské policie Plzeň.

Foto HZS a PČR

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.