Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Těžce opilý řidič způsobil vážnou nehodu - na místě tři zranění

Auto vyletělo ze silnice, prorazilo zábradlí a zůstalo viset nad vodní strouhou před rodinným domem

2. ledna 2023 13:16 , aktualizace 13:26

Alkohol Cizinci Hasiči Nehody Záchranáři

     V noci na dnešek před třetí hodinou došlo v Nádražní ulici ve Švihově na Klatovsku k dopravní nehodě, při které osobní vůz vyletěl ze silnice, prorazil zábradlí a zůstal částečně viset nad vodní strouhou mezi silnicí a rodinným domem.

      Z místa bylo hlášeno zranění několika osob, k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky.
     Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a tři zraněné Ukrajince si mezitím do péče převzali záchranáři. "Vážně zraněného muže narozeného v roce 2003 jsme transportovali při vědomí na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň, další dva účastníky, tedy muže narozené v letech 1975 a 1995 jsme transportovali s lehčími zraněními nemocnice v Klatovech," uvedli nám k nehodě záchranáři.

      Hasiči museli kvůli unikajícím provozním kapalinám do vodní strouhy, která o několik set metrů dále ústí do řeky Úhlavy, instalovat sorpční hady, aby zabránili kontaminaci vodního toku.

      "Sedmadvacetiletý cizinec pobývající v Ústí nad Labem jel s vozidlem Škoda Octavia po komunikaci I. třídy číslo 27 obcí Švihov od Klatov na Plzeň a projížděl Nádražní ulicí, když nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozidlem najel na středový ostrůvek, kde narazil do dopravní značky. Po nárazu vozidlo vjelo do protisměru a vlevo mimo komunikaci narazilo do betonové konstrukce mostku a zábradlí," popsala nám nehodu tisková mluvčí policie a pokračovala: "Na výzvu policistů se řidič podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,33 promile alkoholu. U řidiče bylo v nemocnici provedeno lékařské vyšetření i odběr krve, policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a dopravní nehodu dále prověřují policisté z oddělení obecné kriminality v Klatovech."

Foto HZS a PČR

 

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.