Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Vysoká rychlost, pozitivní test na drogy a žádný řidičák

K vážné dopravní nehodě vyjely všechny záchranné složky

10. března 2023 12:13 , aktualizace 13:13

Drogy Nehody

      Včera dopoledne došlo mezi Valy a Lázněmi Kynžvart k dopravní nehodě, při které se osobní vůz Škoda po vyjetí ze silnice převrátil, poté narazil střechou do stromu a nakonec byl odražen dále do příkopu.
      Z místa bylo hlášeno zaklínění řidiče v bezvědomí a tak k nehodě nejen vyjely všechny záchranné složky, ale byl také povolán vrtulník Letecké záchranné služby.

      Po příjezdu na místo hasiči vyprostili zraněného řidiče a předali ho do péče záchranářům. Bylo zjištěno, že muž měl obrovské štěstí, nehodu přežil a utrpěl pouze lehčí poranění hlavy a hrudníku, takže vrtulník LZS mohl být odvolán a muž byl záchranáři transportován na chirurgické oddělení nemocnice v Chebu.

      Tím ale mužovo štěstí skončilo, policisté šetřící okolnosti nehody totiž zjistili, že za volantem neměl v žádném případě co dělat.
      "Muž narozený v roce 1985 po projetí zatáčky nezvládl řízení, přejel do protisměru a následně mimo vozovku, kde narazil do stromu. Muž se po vyproštění odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol, pozitivně u něj ale vyšel orientační test na omamné a psychotropní látky, konkrétně na amfetamin a metamfetamin. Dále policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění," uvedl nám k nehodě mluvčí policie s tím, že policisté se případem dále zabývají.

Foto HZS

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.