Foto

Nákladní vůz smetl protijedoucí auta

Nehoda si vyžádala dva zraněné, jednoho museli hasiči vyprostit z vozu

Autor: Karel Aleš 18. září 2023 21:52 , aktualizace úterý 19. září 11:37

Hasiči Záchranáři Doprava Nehody


     Včera po půl šesté odpoledne došlo u Kokšína na Klatovsku k dopravní nehodě, při které se střetly dva osobní vozy a kamion. Z místa bylo hlášeno zranění a zaklínění osob, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

      Hasiči museli jednoho zraněného vyprostit, zároveň zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a zlikvidovali unikající provozní kapaliny.

     Záchranáři si do péče převzali dva pacienty. "Záchranáři z oblasti Klatovy na místě zajistili muže narozeného 1963 s lehčími zraněními, který byl následně transportován do nemocnice v Klatovech. Žena narozená v roce 1975 utrpěla středně těžké zranění a byla při vědomí transportována na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů. 

     Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Řidič nákladního vozidla s přívěsem narozený v roce 1960 jel po silnici I. třídy č. 27 ve směru od Klatov na Plzeň. Mezi obcemi Dehtín a Kokšín při průjezdu pravotočivou zatáčkou na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdní soupravy, dostal smyk, přívěsné vozidlo vjelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím automobilem tovární značky Renault Megane řidičky narozené v roce 1975 a dalším vozidlem tovární značky Suzuki Ignis řidiče narozeného v roce 1963." 

     U řidiče nákladního automobilu a řidiče osobního vozu byly dechové zkoušky negativní, u řidičky byl vyžádán odběr krve. 

    Silnice byla uzavřena po dobu řešení nehody. Provoz byl obnoven až před desátou večerní.

Foto: hasiči