Foto

Během hodiny v Plzni za jízdy zkolabovali a poté havarovali dva řidiči

První řidič najel do stráně, druhý s náklaďákem přímo do sloupu tramvajového vedení

11. prosince 2023 14:31 , aktualizace 15:37

Hasiči Záchranáři Doprava Nehody


     V průběhu dnešního odpoledne došlo v Plzni hned ke dvěma dopravním nehodám, jejichž důvodem byl kolaps řidiče za volantem.

     K první nehodě došlo před jednou hodinou odpoledne na novém obchvatu Plzně, kde  došlo mezi sjezdem na Radčice a Košutkou ve směru na Košutku k nehodě osobního vozu Škoda. Ten vyjel vpravo mimo vozovku a havaroval do stráně.
     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, zatímco zraněného řidiče si do péče převzali záchranáři.

     "Muž narozený v roce 1968 vyjel mimo vozovku pravděpodobně kvůli zdravotní indispozici, žádné zranění neutrpěl. Záchranáři jej transportovali do Fakultní nemocnice Bory k vyloučení zdravotních potíží interního charakteru," uvedla nám tisková mluvčí záchranářů.
     Nehoda na obchvatu komplikovala provoz, hasiči museli dopravu řídit kyvadlově.

     Ke druhé nehodě došlo před druhou hodinou odpoledne na kruhovém objezdu u konečné tramvají v Dobřanské ulici, kde řidič nákladního vozu Mercedes náhle vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do sloupu tramvajového vedení.

     I k této nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a poskytli předlékařskou pomoc řidiči, který si stěžoval na slabost a nevolnost. Podle informací z místa mohl muž utrpět při řízení srdeční příhodu, takže byli také přivoláni záchranáři, kteří ho po ošetření transportovali do nemocnice.

     Přesné příčiny a okolnosti obou nehod šetří policisté, zatím je možné pouze uvést, že oba řidiči měli dechové zkoušky s negativním výsledkem.

Foto KP a HZS

Spa & Wellness Hotel Čajkovskij****

Spa & Wellness Hotel **** Vám přináší komplexní lázeňské a wellness služby - jsme certifikovaný lázeňský hotel s originální vřídelní vodou. Nabízíme komfortní ubytování v pokojích a apartmánech s veškerým luxusem. Můžete u nás zakoupit výhodné wellness balíčky či vouchery jako dárek pro Vaše blízké