Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Za velkým množstvím nehod stála ledovka či alkohol

Záchranné složky mají v tomto období každý den plné ruce práce

19. prosince 2022 16:52 , aktualizace 16:54

Alkohol Cizinci Doprava Hasiči Nehody Záchranáři

     V pátek jsme v článku informovali o velkém množství dopravních nehod, ke kterým došlo v Plzni. Bohužel ale ani v jiných částech kraje to nebylo o moc lepší a záchranné složky vyjížděly k většímu množství dopravních nehod, v jejichž příčinách krom namrzlých silnic nechyběl ani alkohol.

Zde jsou některé z nich:

     V pátek před čtvrtou hodinou odpoledne došlo k dopravní nehodě u obce Úborsko na Klatovsku. Cestu k této nehodě hasičům silně komplikoval napadaný sníh a mimo toho cestou narazili na ještě jednu dopravní nehodu, u které samozřejmě zastavili, a po ověření, že jsou všichni účastníci v pořádku pokračovali v cestě. Na místě, kam původně mířili, pak nalezli převrácený vůz Škoda. 

     "Po příjezdu na místo byli už byla dospělá osoba a dvě děti mimo vozidlo a my pro jistotu zavolali ZZS pro jejich kontrolu a provedli protipožární opatření," popsali hasiči.

     V sobotu 17. prosince před druhou hodinou odpoledne došlo k dopravní nehodě na parkovišti u obchodního domu na ulici 5. Května v Klatovech. "Čtyřiasedmdesátiletý muž z Klatov jel s vozidlem značky Ford Mondeo a narazil do za ním zaparkovaného vozidla značky Fiat Bravo," popsala nám tisková mluvčí policie. 
     Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob, řidič si ale zadělal na pořádný problém, při dechové zkoušce na alkohol totiž nadýchal 2,13 promile alkoholu.
     Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Později v sobotu, kolem jedenácté hodiny v noci, došlo k dopravní nehodě u Babylonu, kde osobní vůz Hyundai Sonata vyjel ze silnice a narazil do stromu. 
     "Dvaačtyřicetiletá cizinka jela po silnici I. třídy č. 26 ve směru na obec Babylon, na rovném úseku pozemní komunikace nepřizpůsobila rychlost jízdy, najela za pravou krajnici, vjela do pravého silničního příkopu a s vozidlem narazila do jehličnatého stromu. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidičky s pozitivním výsledkem," uvedla tisková mluvčí policie.
     Řidička při dopravní nehodě utrpěla lehké zranění a byla záchranáři transportována k ošetření do nemocnice v Domažlicích, kde se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. 

     V neděli 18. prosince po třetí hodině ráno došlo k dopravní nehodě mezi Klatovy a Štěpánovicemi, kde skončil osobní vůz mimo silnici.
     "Dvaatřicetiletý muž z Klatov jel s vozidlem značky VW Golf po komunikaci II. třídy číslo 186 ve směru od Klatov na obec Štěpánovice, na křižovatce se silnicí I. třídy číslo 27 nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla povětrnostním podmínkám i viditelnosti, kdy pozdě zaregistroval křižovatku, začal intenzivně brzdit, projel křižovatku a havaroval mimo komunikaci na protější straně. Řidič pokračoval s vozidlem v jízdě po poli, kdy vyjel pod obcí Štěpánovice na hlavní komunikaci a jel směrem na Plzeň a policisté z obvodního oddělení v Přešticích ho zastavili za městem," popsala mluvčí policie s tím, že řidič se následně podrobil dechové zkoušce a přístroj vykázal hodnotu 1,96 promile alkoholu.
     Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen ve zdravotnickém zařízení v Klatovech. Policisté i v tomto případě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Ještě v neděli kolem třetí hodiny odpoledne došlo na silnici I. třídy č. 26 mezi Babylonem a křižovatkou na Českou Kubici k další dopravní nehodě, tentokrát střetu dvou osobních vozů.

      "Cizinec s vozidlem značky Opel Astra jel od obce Folmava směrem na Babylon a na přímém úseku pozemní komunikace vjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde narazil do směrového sloupku. Po nárazu Opel vyjel zpět na komunikaci, kde přejel k levému okraji komunikace a poté čelně narazil do osobního automobilu Jeep Cherokee, se kterým jel řidič opačným směrem," popsala mluvčí policie.
      Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob a provedené dechové zkoušky byly u obou řidičů s negativními výsledky. 

     K další dopravní nehodě došlo dnes v půl dvanácté dopoledne u Meclova na Domažlicku, kde se střetl osobní vůz s dodávkou. 
     "Žena narozená v roce 1997 jela s vozidlem značky VW Golf ve směru od Horšovského Týna směrem na Březí, při průjezdu levotočivé zatáčky dostala smyk a přejela do protisměru, kde se střetla s dodávkou značky Mercedes Sprinter. Po srážce bylo osobní vozidlo odraženo mimo komunikaci a na poli se převrátilo přes střechu," popsala mluvčí policie s tím, že dechová zkouška přítomnost alkoholu byla negativní.
      Žena při nehodě utrpěla zranění, se kterými byla transportována do nemocnice do nemocnice v Domažlicích.

Foto HZS, PČR

Páteční nehody v Plzni

Řetězová nehoda čtyř vozů

     Dnes v pět hodin odpoledne došlo v Plzni na Košutce na výjezdu z města k řetězové dopravní nehodě. Jako první došlo k nehodě osobního vozu Škoda Octavia jedoucího směrem na Záluží, během které skončil vůz v pravém silničním příkopu. Tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění a mladý řidič i jeho malý synek by měli být pořádku.      

     Po chvíli u nehody zastavil řidič Škody Fabia se spolujezdkyní, aby zjistili, zda je posádka havarované Octavie v pořádku. Za nimi ale zcela nedobrzdil řidič středního věku, jedoucí také s vozem Škoda Fabia, a aby zabránil střetu, přejel do protisměru, kde se mu podařilo zastavit.
     Bohužel pro všechny ale za ním jedoucí řidič vozu BMW již zastavit nestačil, narazil do Fabie stojící v protisměru a navíc ji ještě odrazil na první Škodu Fabia.

     Na místě zasahovaly všechny záchranné složky. Zraněna byla naštěstí pouze jedna žena a to lehce. Nehodu na místě šetří policisté a zatím můžeme uvést, že alkohol byl vyloučen u všech řidičů. 

Další nehoda, tentokrát tří vozů

     Před šestou hodinou večer došlo v Radčické ulici k další dopravní nehodě, při které osobní vůz VW řízený ženou středního věku a jedoucí od Plzně směrem do Radčic dostal nedaleko odbočky k ZOO smyk. Vozidlo vyjelo vpravo mimo vozovku, narazilo do zaparkované Toyoty, kterou odhodilo na zaparkovaný BMW. Volkswagen se poté otočil o 180 stupňů a ještě narazil do BMW.

     Na místě opět zasahovaly všechny záchranné složky. Zraněna byla řidička Volkswagenu a záchranáři ji transportovali do nemocnice. Nehodu na místě šetří policisté, zatím můžeme uvést pouze to, že alkohol byl u ženy vyloučen. 

Další nehody

     Další dopravní nehody jsou ještě na Nepomucké třídě, náměstí generála Píky, kde vozidlo najelo do zastávky MHD, dále na křižovatce ulic Dobrovského a E. Beneše a V Bezovce. Ke všem těmto nehodám teprve zjišťujeme informace.
 

Těžce opilý řidič najel do tramvajové zastávky

     Dnes v půl sedmé večer došlo v Plzni na Slovanech k dopravní nehodě, během které najel řidič vozu Volkswagen do tramvajové zastávky. Na místo samozřejmě okamžitě vyjeli policisté a ukázalo se, že vozidlo řídil těžce opilý Ukrajinec.

     "Cizinec narozený v roce 1995 a jedoucí s vozidlem Volkswagen jel po náměstí Generála Píky ve směru od kruhového objezdu do centra. Při výjezdu z kruhového řidič vozidlo nezvládl, to se dostalo do smyku a narazilo do tramvajové zastávky. Policisté řidiče podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která ukázala 2,7 promile," uvedla nám mluvčí policie. 

     Policisté samozřejmě muže zadrželi, byl převezen k odběru biologických materiálů do zdravotnického zařízení a po vystřízlivění ho čeká obvinění minimálně z Ohrožení pod vlivem návykové látky.


 



   


 


 


 


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.