Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Havárie auta s pěti cestujícími

Silnici I/26 uzavřela dopravní nehoda, na místě zasahovaly všechny záchranné složky

23. prosince 2022 19:30 , aktualizace sobota 24. prosince 07:35

Cizinci Hasiči Nehody Záchranáři

     Dnes odpoledne se na Domažlicku na silnici I/26 nedaleko Březí převrátilo auto mimo silnici a z místa bylo hlášeno několik zraněných osob. K nehodě proto vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali celkem čtyři osoby, podle našich informací z Polska. "Záchranáři na místě ošetřili čtyři účastníky nehody, dva muže narozené v letech 1984 a 1979, ženu narozenou v roce 1983 a chlapce narozeného v roce 2006. Všichni byli s lehčími zraněními směřování do nemocnice v Domažlicích," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     "Řidič narozený v roce 1979 jel s vozem Seat Alhambra s pětičlennou posádkou směrem z Březí na Meclov a v pravotočivé zatáčce dostal ze zatím nezjištěných příčin smyk, následkem kterého vyjel do příkopu, kde se vůz převrátil a byl odražen zpět na vozovku, kde zůstal stát," popsal tiskový mluvčí policie s tím, že požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou.

Úvodní foto ilustrační


Ve stejné době došlo u Plzně k této dopravní nehodě:

Řidič na dálnici smetl vozidlo silničářů

    Dnes před třetí hodinou odpoledne došlo na 65. kilometru dálnice D5 ve směru z Prahy do Plzně ve stoupání za Rokycany k vážné dopravní nehodě, při které vozidlo BMW se slovenskou registrační značkou ve velké rychlosti zezadu narazilo do vozíku s výstražnou šipkou taženého nákladním vozem silničářů.


    K nehodě došlo ve značkami označeném úseku, kde právě probíhala údržba. "Jen jsem v zrcátku viděl, jak za mě to auto vysokou rychlostí zaletělo a stihl se jen chytit volantu," popsal nám řidič vozu silničářů, který z nehody vyvázl naštěstí nezraněn.  

    K nehodě vyjely všechny záchranné složky a byly uzavřeny dva ze tří pruhů dálnice. Hasiči zajistili místo události a posádku BMW si do péče převzali záchranáři. "Záchranáři ošetřili ženu narozenou v roce 1969 a muže narozeného v roce 1968. Oba byli se středně těžkými zraněními a při vědomí transportováni na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     "Řidič vozu BMW podle svého vyjádření zřejmě usnul a narazil do šipky tažené vozidlem údržby dálnic. Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu dechovými zkouškami a nehodou se dále zabývají," doplnil tiskový mluvčí policie s tím, že škoda způsobená při nehodě byla odhadnuta na přibližně jeden a půl milionu korun. 


 


Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost