Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Situace na našich silnicích začíná být neúnosná

Sedm případů za pouhé čtyři dny - opilé řidiče pomáhali chytat i hasič či policista ve svém volnu

13. prosince 2021 12:54 , aktualizace 13:10

Alkohol Cizinci Drogy Nehody Zadržení pachatele

     Situace se silně opilými řidiči na našich silnicích se bohužel nijak nelepší a policisté řeší čím dál vetší množství případů, kdy lidé za volant usednou i se dvěma a více promile, často navíc v kombinaci s drogami. Zde je výčet za pouhé čtyři dny: 

Opilého řidiče chytil policista ve svém volnu

     V pátek kolem jedné hodiny odpoledne si policista po službě v Jagellonské ulici v Plzni všiml staršího muže, který se s námahou potácel k zaparkovanému vozu Škoda Octavia. Protože byl muž zjevně opilý a s vozem se rozjel, policista neváhal a zastavil ho.
     "Policista se prokázal a vyzval dvaašedesátiletého muže, aby setrval na místě do příjezdu policejní hlídky. Při následné dechové zkoušce na alkohol se ukázal pozitivní výsledek 2,34 promile," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že opilý řidič hlídce sdělil, že měl namířeno do zaměstnání.
     Policejní inspektor ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Opilá a zfetovaná řidička

     Týž den těsně před šestou hodinou večer došlo mezi Stodem a Holýšovem nedaleko odbočky na Střelice k dopravní nehodě, při které se střetly dva osobní vozy. Jeden z vozů náraz vymrštil mimo silnici až do lesa.
     Podle policie třiatřicetiletá žena z Holýšovska jela s vozidlem značky Opel Astra po silnici ve směru od Holýšova na Stod, náhle přejela do protisměru, kde s vozidlem narazila do levé zadní části protijedoucího Renaultu Espace. Po nárazu zůstalo vozidlo značky Renault na komunikaci, s vozidlem Opel řidička vjela mimo komunikaci, kde vozidlo zůstalo v pozici na boku.
     "Třiatřicetiletá žena měla dechovou zkoušku s výsledkem měření 2,25 a test na návykové látky pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Dále policisté zjistili, že řidička porušila trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel, který má platný od měsíce května 2021 na 12 měsíců," uvedla tisková mluvčí policie.
     Zraněná řidička byla z místa nehody transportována do Stodské nemocnice. Hlavní tah z Plzně na Domažlice byl na téměř dvě hodiny zcela uzavřen a kolony se tvořily v délce mnoha kilometrů.

Dalšího opilého řidiče odhalil hasič

     V sobotu dopoledne po desáté hodině si hasič jedoucí ve svém volnu po dálnici D5 ve směru od Prahy na Plzeň, těsně před exitem Ejpovice, všiml vozu Volkswagen Passat, který nesmyslně kličkoval a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.
     "Když jsme ho předjížděli, tak nám naprosto nesmyslně vjel do pruhu a pak se zase vrátil zpět. Při dokončování předjíždění jsme se podívali, kdo řídí. Pán za volantem nevypadal moc dobře, neustále mu poklesávala hlava a vypadalo to, že moc nevnímá okolí. Jako hasič dobře vím, co opilí nebo zfetovaní řidiči dokáží, takže jsem ho nechal předjet a dál sledoval jeho chování," popsal nám Martin
     Vzhledem k tomu, že řidič ve velice riskantní jízdě stále pokračoval, zavolal Martin na tísňovou linku 158, operačního na nebezpečného řidiče upozornil a zároveň mu průběžně sděloval, kudy Passat jede.
     Operační důstojník na místo vyslal hlídku policie, která podezřelé vozidla nalezla v ulice U Prazdroje a v Sušické ho zastavila.
     Ukázalo se, že se Martin nemýlil. "Plzeňští policisté vozidlo VW Passat zastavili, za volantem byl třiatřicetiletý muž z Rokycanska, který při prvním testu nadýchal 3,04 promile. Druhý test tento řidič odmítl a poté odmítl i lékařské ošetření. Policisté muže umístili na protialkoholní záchytné stanici a po jeho vystřízlivění se jeho jednáním budou zabývat," uvedla mluvčí policie s tím, že policisté pohotovému svědkovi za jeho duchapřítomnost děkují.

Opilý řidič

     V sobotu před osmou hodinou večer došlo k dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 26 mezi Ohučovem a Holýšovem. "Čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Renault Laguna při projíždění pravotočivé zatáčky od obce Ohučov nepřizpůsobil rychlost jízdy a na mokré vozovce dostal s vozidlem smyk, následkem kterého vyjel vlevo mimo komunikaci a dále na pole, kde se s vozidlem několikrát přetočil přes střechu," popsala mluvčí policie.
     Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění, která ukázala pozitivní výsledek 1,73 promile alkoholu a při šetření dopravní nehody řidič navíc nepředložil řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla.
     Řidič utrpěl zranění, se kterým byl hospitalizován v nemocnici, kde se také podrobil  lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Opilá řidička v Plzni

     Ve čtvrtek krátce před půl třetí ráno policisté v Malostranské ulici v Plzni zastavili a kontrolovali vůz Volkswagen Passat.   
     "Devětapadesátiletá řidička na výzvu předložila všechny potřebné doklady k provozu a řízení vozidla a poté se podrobila dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Přístroj řidičce naměřil pozitivní hodnotu s výsledkem 1,3 promile," popsala tisková mluvčí policie.

     Policisté ženě na místě zadrželi řidičský průkaz a převezli ji do nemocnice k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Ve věci následně zahájili úkony pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny, hrozí řidičce až jeden rok ve vězení.

Další opilý řidič v Plzni

     V sobotu 11. prosince v dopoledních hodinách zastavili policisté v Plzni v Šumavské ulici vozidlo, jehož řidič jel ve směru od ulice Vocelova k ulici Nádražní, přičemž nerespektoval zákaz vjezdu. Při silniční kontrole se řidič podrobil dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem.
     Naměřená hodnota na detekčním přístroji se "vyšplhala" až do výše 3,04 promile alkoholu v dechu. Dále již řidič s policejní hlídkou nespolupracoval a na místě odmítl vyzvání k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení.
     Policisté řidiče dále vyzvali k úkonu - podrobení se orientačnímu testu, a to ke zjištění případného ovlivnění návykovými látkami, což na místě opět odmítl. Řidič policistům na místě nepředložil žádný z dokladů, které jsou potřebné pro řízení a provoz motorového vozidla.
     Dopravní policisté se zjištěným protiprávním jednáním muže z Rokycanska dále zabývají. 

"Tohle není Kyjev pane řidiči!"

      Pokud jste opilý, jedete autem a netoužíte být zastaven policisty, není zrovna ten nejlepší nápad projet zřejmě tím nejsledovanějším zákazem vjezdu v Plzni. Přesně to se ve čtvrtek po půl osmé večer podařilo Ukrajinci, který ve voze Ford projel uzavřenou střední část Americké třídy.
      Červeného Fordu vyjíždějícího ze zákazu vjezdu si všimla hlídka strážníků městské policie a na rohu Americké a Anglického nábřeží dala vozidlu signál k zastavení.
     Ukázalo se, že vozidlo řídil Ukrajinec narozený v roce 1977 a při testu na přítomnost alkoholu nadýchal téměř dvě promile. Muž strážníkům sdělil, že je zedník, a že v práci přece pít musí. Strážníci mu naopak vysvětlili, že tohle není Kyjev ale Plzeň, a že zde běžně řidiči dvě promile nemají.
     Vzhledem k tomu, že se muž dle všeho dopustil trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, strážníci na místo zavolali kolegy z Policie ČR a Ukrajince jim předali.

Foto KP, PČR a Martinova autokamera


 


 



Hop Taxi • 607 277 277

Jsme sdružení taxikářů v Plzeňském kraji a pro zákazníky udržujeme skvělé ceny. Naši řidiči jsou prověření profesionálové a jsou pro Vás k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to buď na telefonu nebo naší mobilní aplikaci.