Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Opilí za volant? Bohužel úplně běžné!

Další opilí řidiči "Tresty jsou nedostatečné a přicházejí pomalu!" myslí si policisté

27. května 2019 14:47 , aktualizace 15:52

     Není týden, abychom nepsali o řidičích, kterým nedělá problém usednout za volant pod vlivem alkoholu. Na Anglickém nábřeží, kam policisté opilé řidiče vozí na odběr krve, je o víkendu běžné, že se jednotlivé hlídky vezoucí opilce potkávají, či dokonce stojí na odběr frontu. "Tresty jsou nedostatečné a hlavně přicházejí pomalu!" myslí si samotní policisté.

Teď přinášíme dokonce další čtyři případy najednou a bohužel jde o zlomek celkových čísel.

     Ve středu 22. května kolem jedenácté večer zastavili policisté z obvodního oddělení Radnice v Kařezu osobní vozidlo značky Ford Mondeo.
    "Policisté vyzvali sedmadvacetiletého muže, aby se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 1,81 promile alkoholu. Provedený test na drogy byl negativní," sdělila nám tisková mluvčí policie. 
     Policisté muži další jízdu zakázali, zadrželi mu řidičský průkaz a na základě pozitivních výsledků byl muž převezen na lékařské vyšetření a odběr krve, kterým se podrobil. 

     V sobotu 25. května došlo k dopravní nehodě půl hodiny před půlnocí. Dle tiskové mluvčí, teprve 18letý mladík nezvládl řízení auta značky Renault Twingo a při odbočování do ulice Chvojová v Plzni naboural do zde zaparkovaného auta značky Ford Mondeo, které stálo v křižovatce.
     Pohotový svědek této dopravní nehody, konkrétně pětadvacetiletý muž, který slyšel ránu při střetu, ihned zavolal na místo policii. 
     "Po příjezdu na místo policisté muže vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění požití alkoholu, kdy dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem. Mladý řidič nadýchal přes dvě promile. Hlídka policie muže převezla do lékařského zařízení, kde se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči," sdělila nám tisková mluvčí.

     Toho samého dne, také v Plzni, krátce před půlnocí, zastavili policisté auto značky Škoda Felicie, kdy řidiče poté kontrolovali. Během kontroly však policisté pojali podezření, že muž se před jízdou posilnil alkoholem, vzhledem k tomu, že jeho reakce byly zpomalené, postoj nejistý a při chůzi vrávoral. 
     "Policisté vyzvali čtyřicetiletého cizince k dechové zkoušce ke zjištění požití alkoholu, kdy muž nadýchal přes dvě promile. Opilec následně uvedl, že vypil dvě piva a dva panáky vodky," sdělila nám tisková mluvčí Policie ČR. 

     Dnes 27. května hodinu po půlnoci zastavili strážníci Městské policie osobní vozidlo značky BMW X1. Na místo přivolali hlídku policie, které řidič předložil všechny doklady. Policie poté vyzvala řidiče, aby se podrobil dechové zkoušce, kdy zkouška byla s pozitivním výsledkem. 
     "Cizinec nadýchal téměř tři promile alkoholu. Hlídka policie ho následně odvezla do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve," uvedla tisková mluvčí policie. 

Dnes jsme také psali:

Opilý Rumun autem narazil do několika stromů

Opilý Rumun autem narazil do několika stromů

27. 05. 2019, 11:27, aktualizace 27. 05. 2019, 11:51

Mladý řidič nezvládl řízení, zranil sebe i svého spolujezdce

Foto: Ilustrační, Anglické nábřeží o víkendu v noci

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.