Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Tři promile, tři zranění

Těžce opilý Ukrajinec způsobil vážnou dopravní nehodu, pro zraněné musel letět vrtulník LZS

16. října 2023 09:44 , aktualizace 09:54

Alkohol Cizinci Hasiči Nehody Policie Záchranáři

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Včera po půl osmé ráno došlo v ulici Dr. Sedláka v Klatovech k vážné dopravní nehodě, kdy dodávka najela na střed kruhového objezdu a převrátila se na bok.
     Z místa bylo hlášeno zranění několika osob, z nichž dvě měly být zaklíněny pod převráceným vozidlem, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči hydraulickým zařízením nadzdvihli dodávku a vyprostili dvě zaklíněné osoby, muže a ženu, zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Záchranáři si do péče převzali celkem tři zraněné.

     "Muž a žena narození v letech 1967 a 1976 byli oba se středně těžkými zraněními, ale při vědomí, letecky transportováni na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín. Muž narozený v roce 1990 byl kvůli vyloučení skrytých zranění a pro vážný mechanizmus nehody transportován pozemní cestou tamtéž," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Šetřením na místě bylo zjištěno, že za nehodou stála silná opilost ukrajinského řidiče. "Řidič narozený v roce 1990 jel ve směru od obce Kal na Klatovy a v důsledku nepřizpůsobení rychlosti narazil do kruhového objezdu, kde vyjel až na jeho střed a s vozidlem se převrátil. Při dechové zkoušce na alkohol řidič nadýchal tři promile," sdělila k nehodě tisková mluvčí policie.

Foto: HZS

 




Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.