Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kaminski alias Žídek - bankovní lupič s granátem, který spravedlnosti unikal 11 let

Muž se v nemocnici probral z kómatu a omylem prozradil svoji skutečnou totožnost

8. dubna 2022 17:42 , aktualizace 17:42

Loupež Zadržení pachatele

     Ve středu 16. února v půl páté odpoledne se nedaleko Klatov začal odvíjet velmi zvláštní případ. Vše začalo tím, že policistům bylo oznámeno, že ve vozidle nedaleko Klatov spolujedoucí muž upadl do bezvědomí.
     Řidič přivolal pomoc, na místo vyjeli záchranáři a vzhledem ke stavu pacienta také vzlétl vrtulník LZS. Muže museli resuscitovat a poté letecky transportovat do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín, kde byl hospitalizován s infarktem a pod jménem Josef Žídek, protože pod tímto jménem ho znali jeho kamarádi z práce.

     Jenže muž v nemocnici po probuzení uvedl jiné jméno, a to Jacek Kaminski. Do případu se proto vložili policisté, kteří zjistili, že toto jméno figuruje v seznamu osob v celostátním pátrání v souvislosti s přepadením banky v Ostravě v roce 2011. Zde tenkrát třiapadesátiletý Polák Kaminiski, který hovořil plynulou češtinou, hrozil odpálením granátu, pokud mu pokladní odmítne dát peníze. 

     "Policisté zjišťovali identitu pacienta, kdy se mělo jednat o muže, který vystupoval pod falešným jménem. Policisté dále zjistili podle evidencí mužů vedených v pátrání, že se může jednat o hledanou osobu cizí národnosti. V rámci dalšího šetření byla jeho totožnost potvrzena, kdy se jednalo o třiašedesátiletého cizince. Na muže byl dne 16. 3. 2011 vydán Okresním státním zastupitelstvím v Ostravě předchozí souhlas se zadržením," uvedla nám mluvčí policie.

     Jacek Kaminski alias Josef Žídek byl počátkem tohoto týdne propuštěn ze zdravotnického zařízení. Za doprovodu policistů byl muž transportován do policejní cely, a poté do Ostravy, kde kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání a už jako obviněný byl vzat do vazby.

Foto PČR

 



T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.