Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

44 hodin pro život

Pojďte se podívat, jak probíhalo pátrání po velice vyčerpané ženě, které již hrozila i smrt

14. července 2022 16:17 , aktualizace 17:13

Horská služba

     Včera jsme informovali o nalezení ztracené třiašedesátileté Svetlany F., která trpí Parkinsonovou chorobou a ztratila se v pondělí kolem jedné odpoledne na procházce v okolí Strašic. Dnes vám již můžeme přinést i podrobnosti, jak byla žena nalezena.

Pondělí

     Vzhledem k tomu, že žena měla každé tři hodiny měla brát léky, jinak hrozilo riziko zhoršení jejího zdravotního stavu, nebyla prognóza příliš optimistická. Po ženě od pondělí pátraly desítky policistů i policejní vrtulník vybavený termokamerou.
     Celé pátrání komplikoval i fakt, že z větší části probíhalo v prostoru bývalého vojenského újezdu, kam je zakázán vstup bez doprovodu pyrotechnika. Policejní pyrotechnik tak musel po celou dobu pátračům asistovat a zajišťovat jejich bezpečnost.  

Úterý

     V úterý ráno požádala policie prostřednictvím KOPIS o spolupráci i kynologickou brigádu Horské služby. Na místo proto vyrazilo i pět psovodů z Krkonoš, Šumavy a Krušných hor, kteří mají atest Ministerstva vnitra na plošné vyhledávání osob a do úterního večera prohledali dvě stě hektarů zalesněné plochy v okolí Strašic na Rokycansku. Pátrání bylo ukončeno před jedenáctou večer bohužel neúspěšně.

Středa

     Ve středu ráno začala rozsáhlá pátrací akce za podpory dalších psovodů, pořádkové jednotky Policie ČR Plzeňského kraje, speciální pořádkové jednotky Policie ČR z Prahy, a všech dalších složek IZS včetně pátracího vrtulníku. Zhruba po dvou hodinách, přesně v 10:58, našel ženu pes člena jihočeské kynologické brigády. Seniorka byla silně podchlazená, zmatená a po dvou dnech v terénu i velmi vyčerpaná.
     Členové záchranného týmu ženě poskytli základní ošetření a na nosítkách ji transportovali k sanitce zdravotnických záchranářů.  

Poděkování

     Poděkování patří desítkám policistů z pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, územního odboru Rokycany, školního policejního střediska v Domažlicích a speciální pořádkové jednotky z Prahy. Dále samozřejmě pilotům, záchranářům, Horské službě ČR, hasičům, dobrovolníkům ze Svazu záchranných brigád kynologů České republiky, všem dalším lidem, kteří se na pátrání po ženě podíleli a v neposlední řadě samozřejmě i všem čtyřnohým pátračům.


 


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.