Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

S plynovkou šel proti ostré pistoli

Zdrogovaný muž se včera na náměstí T.G.M. v Plzni podruhé narodil

16. června 2021 16:16 , aktualizace 16:23

Drogy Zadržení pachatele Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical

      V noci na dnešek po desáté hodině procházel náměstím T. G. Masaryka v Plzni muž s pistolí v ruce, přičemž s ní mířil kolem sebe a zřejmě měl radost z toho, že vyděsil několik chodců, kteří kvapně přešli na druhou stranu Klatovské třídy. Proti muži šli ale také dva mladí muži, k jeho smůle policisté v civilu a ve svém volnu, kteří se samozřejmě rozhodli okamžitě zasáhnout. Upozornili proto muže, že jsou policisté a vyzvali ho, ať zbraň ihned odloží. 
      Ozbrojený muž se ale zachoval naprosto hloupě, místo uposlechnutí výzvy se zbraní dále manipuloval a dokonce natáhl její závěr, takže jeden z policistů okamžitě tasil svou soukromou zbraň. Teprve až pohled do namířené hlavně a velmi důrazná výzva, že policista bude v případě neuposlechnutí střílet, přivedly muže k rozumu a zbraň naštěstí pro něj zahodil. 


      Policisté poté muže i zbraň zajistili a přivolali na místo uniformované kolegy, kteří si celou událost převzali. "Muž narozený v roce 1991 byl podroben zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla negativní a testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na THC a amfetamin a metamfetamin, tedy pervitin," uvedla nám tisková mluvčí policie s tím, že muž byl následně převezen do policejní cely a policisté se jeho jednáním dále zabývají. Dle našich informací byla zajištěná pistole plynovka.

     Že muž naprosto hloupě riskoval svůj život, potvrdil i oslovený odborník: "Policista samozřejmě neměl šanci poznat, zda muž manipuluje plynovkou, airsoftovou zbraní a nebo skutečnou palnou zbraní, tedy slovy laika ostrou pistolí. Mohl se tedy cítit ohrožen nebo mohl jednání muže vnímat jako ohrožení ostatních lidí a samozřejmě tak měl plné právo střílet."


 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.