Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Rozzuřený bývalý majitel ohrožoval syna nového vlastníka pistolí

Spor o dům skončil zásahem policistů se samopaly

11. ledna 2022 14:14 , aktualizace 15:46

Zadržení pachatele Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical

     K velmi dramatické události došlo ve středu 5. ledna kolem třetí hodiny ve Městě Touškov v Lipové ulici.

     Zde se nachází dům, který dříve patřil manželům S...vým.  Jan S. se ale v minulosti velice zadlužil a podle insolvenčního řízení má momentálně dlužit mnoha lidem i podnikatelským subjektům bezmála 140 milionu korun. Dům tak v insolvenčním řízení již loni koupil nový majitel.

     Ze strany nového majitele následovalo několik pokusů o domluvení předání nemovitosti, ale bývalý majitel Jan S. nebyl ochoten přistoupit na žádný termín předání a ani neumožnil novému vlastníkovi přístup na jeho pozemek.

     Nový vlastník samozřejmě potřeboval zhodnotit stav nemovitosti i zahrady a začít plánovat údržbu, takže pověřil svého syna, aby zajel na místo a zadokumentoval stav domu i pozemku. Ve středu proto syn nového majitele s kolegou na místo vyrazili.


     Ve středu, ani přes samozřejmé předchozí vyrozumění bývalého majitele Jana S., na zvonění nikdo nereagoval, a tak přivolaný zámečník zajistil otevření venkovní branky. 
     Když byl syn nového majitele s kolegou na zahradě, z domu vyběhl Jan S. s pistolí Glock 17 a začal všem přítomným vyhrožovat. Oba muži se sice pokusil Janu S. vysvětlit, že mají právo na uvedeném pozemku být, ale ten nekomunikoval, naopak natáhl závěr pistole a namířil ji na ně. Po tomto oba muži samozřejmě z pozemku utekli a přivolali policii.

     Vzhledem k tomu, že bylo jasné, že muž je ozbrojen, na místo vyrazila i prvosledová hlídka, vybavená mimo jiné i samopaly a muže odzbrojila. 

     "Mohu vám potvrdit, že pětapadesátiletý bývalý vlastník nemovitosti svou legálně drženou krátkou zbraní ohrožoval dva muže, kteří byli v příbuzenském vztahu se současným majitelem nemovitosti.
     Policisté na místě zajistili zbraň i střelivo a nadále se zabývají veškerými okolnosti případu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování,"
uvedla nám na dotaz k tomuto případu mluvčí policie.


 



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.