Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Přiopilý mladík se po náměstí procházel s pistolí v ruce

Teprve, když mladý muž vyzbrojený airsoftkou koukal do hlavní skutečných zbraní policistů, pochopil, že udělal velkou chybu

11. července 2023 09:58 , aktualizace 10:11

Alkohol Zadržení pachatele Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical


     Na to, co se dělo v noci ze soboty na neděli, nás upozornili sami čtenáři: "Policajti tu na nějakého kluka mířili pistolí a řvali na něj, ať zahodí zbraň a dá ruce nad hlavu," popsal nám čtenář. 

     My jsme samozřejmě k případu zjistili více informací.

     Ukázalo se, že v neděli ve tři hodiny ráno si hlídka policistů u Masarykova náměstí v Rokycanech všimla podezřelého muže, který místem procházel s pistolí v ruce.

     "Policisté na místě zajistili jednadvacetiletého muže, který se na veřejnosti pohyboval s pistolí v ruce. Po zajištění se muž podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,42 promile. Následně bylo zjištěno, že se jedná o airsoftovou zbraň," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že policie se případem dále zabývá jakožto přestupkem na úseku zbraní a střeliva.

     Mladý muž porušil hned dva paragrafy zákona o zbraních, airsoftové zbraně totiž spadají do kategorie zbraní D a dle zákona zbraň kategorie D nesmí její držitel nosit viditelně na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném. Dále zbraň nesmí nosit nebo s ní na místě veřejnosti přístupném jakkoliv manipulovat pokud je jeho schopnost k této činnosti snížena požitím alkoholických nápojů či návykových látek.

Foto: zajištěná zbraň PČR


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.