Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Dětští lovci pokladů vylovili z vody kapitální úlovek

Děti ze dna nádrže vytáhly sběratelsky velice ceněnou pistoli APP 661

Autor: Karel Aleš pátek 19. dubna 12:16 , aktualizace 12:23

Zbraně

Partner článku – Alfa Tactical


     V minulém týdnu se na obvodní oddělení v Nýřanech dostavil místostarosta menší obce na Nýřansku, který policistům předal nalezenou pistoli. Zbraň mu na úřad přinesly děti, které ji vylovily z místní hasičské nádrže.

     Podle policie se jim zbraň podařilo najít během takzvaného magnet fishingu, kdy hledač se silným magnetem na lanku hledá kovové předměty ve vodě.

     Mluvčí policie vyslovila dětem pochvalu, neboť se při nálezu zbraně zachovaly správně a předaly ji dospělé osobě.

     Musíme přiznat, že dětem se podařil skutečně kapitální úlovek. Jde o československou plynovou pistoli APP 661, která je sběrateli velice vyhledávaná. 

APP 661

     Tato samonabíjecí plynová pistole byla vyráběna v podniku Přesné strojírenství, n. p., Uherský Brod v období let 1965–1983. Střelu, brok ráže 4,5 mm, poháněl stlačený plyn CO2. Pistole měla v rukojeti bombičku určenou pro sifonové lahve a mezi lučíkem a rukojetí byl vyjímatelný zásobníček na sedm broků ráže 4,5 mm. Vzhledem k tomu, že svým tvarem připomínala známou německou armádní pistoli P08, byla vždy sběrateli velice ceněna.



Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.